Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Gezondheid 3 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Kijk je graag romantische komedies? Dan ben je super slim

To all the boys I’ve loved before en Love Actually heb jij al minstens vier keer gekeken en staan hoog op je lijstje van favoriete films. Daar hoef je je ook helemaal niet voor te schamen, want je bent een echte romanticus. Dat heeft zo de nodige voordelen, bedachten wij.

Zwijmelen doen we allemaal wanneer we beelden van Noah Centino, Sam Claflin of een Mila Kunis zien. Zet Friends with Benefits gerust nog maar een keertje aan. Niemand die er iets van mag zeggen, want tijd verdoen doe je niet. Romantische komedie liefhebbers zijn namelijk slimme mensen.

Waarom je slimmer bent als je romantische komedies kijkt

Néé, kennis over scheikundige formules en politieke kennis krijg je er niet van. Maar dat is ook niet de enige vorm intelligentie die er bestaat. Doordat romantische komedies je lievelings zijn heb je de volgende positieve eigenschappen:

Emotioneel intelligenter

Romantische komedies helpen je bij je emotionele intelligentie. Je leeft ontzettend mee als de personages door een diep dal gaan en in je hoofd bescherm je Serena van der Woodsen tegen wéér zo’n arrogante Manhattan man. Je leert in ieder geval dat je je inlevingsvermogen goed kunt gebruiken om goede beslissingen te maken.

Zelfkennis

Intelligentie gaat dus zeker niet alleen om cijfertjes en wiskunde. Het hebben van zelfkennis is kennis die alleen jij kan hebben en daarmee maak je jezelf krachtig. Jij weet wanneer je toe bent aan een avondje romcoms wegkijken. Soms heb je het nodig om het echte leven even te ontsnappen, om de kennis die we hebben opgedaan die dag even te verwerken.

Wij als vrouwen weten dat het leven geen sprookje is. Je leert van de fouten in de films, waardoor je zelf minder snel die fout zal maken.

Morele wijsheid

Volgens psychologen van de Universiteit van Buffalo zou het regelmatig kijken naar sappige en voorspelbare verhaallijnen ons betere mensen maken.

Het herhaaldelijk zien van romantische films zorgt er namelijk voor dat de gevoeligheid van vier van de vijf morele intuïties stijgt. De vijf morele intuïties zijn: zorg, eerlijkheid, loyaliteit, respect voor gezag en puurheid. Morele wijsheid? Dat kan niemand meer van je afpakken.

Echte zakenvrouw

Het succes van een romantische komedie schuilt in een vast formule. Je weet wat het einde gaat zijn en dat maakt het juist zo leuk. Zo’n formule zie je ook bij veel bedrijven, iets wat een bedrijf ook succesvol maakt omdat mensen van nature niet zo van verrassingen houden.

Door jouw liefde aan smeuïge films denk je misschien wel precies op deze manier, waardoor je de ideale zakenvrouw bent.

Lees ook: Waarom zelfliefde één van de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle carrière is

Reageer op artikel:
Kijk je graag romantische komedies? Dan ben je super slim
Sluiten