Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 24 dec 2015

Romcom lover opgelet! Het kijken van zoetsappige films maakt je een beter persoon

Als je op Netflix standaard naar de chick flicks scrolt en iedere film met Jennifer Aniston, Meg Ryan en Katherine Heigl uit je hoofd kent, dan ben je niet alleen een romcom lover in hart en nieren. Nee, je bent ook nog eens de leukste persoon op aarde. Want van het kijken naar romantische films word je een beter persoon.

Van romantische komedies kijken, word je een beter mens. Het blijkt allemaal uit nieuw, wetenschappelijk onderzoek, gepubliceerd in Media Psychology. Volgens de studie zijn fans van romcoms empathische en meer een open persoonlijkheid, dan mensen die niet naar dit type films kijken.

Romcoms maken je een beter mens

De onderzoekers lieten een groep van 87 proefpersonen in vijf weken tijd verschillende films zien. Het waren zowel romantische films als actiefilms. Daarna moesten de proefpersonen hun mening geven over morele kwesties. Zo werd er getest hoe ze dachten over loyaliteit, eerlijkheid, respect voor autoriteit, authenticiteit en zorgzaamheid.

Wat bleek? Een groep proefpersonen had alleen maar romcoms gekeken en deze groep bleek veel meer waarde te hechten aan liefde en affectie. Ook was de groep gevoeliger en hadden ze loyaliteit, eerlijkheid, respect voor autoriteit en zorgzaamheid hoog in het vaandel staan. En, misschien raad je het al: actiefilms hadden een tegenovergesteld effect.

Het lijkt erop dat romcoms je een beter mens maken. Zet daarom vooral nog even een zoetsappig filmpje op. En mocht je een date trein die zweert bij actiefilms, nou, dan weet je wat je te doen staat. Namelijk Love Actually aanzetten. Wordt ‘ie vanzelf je droomman.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Het kan wel! Voor eeuwig verliefd zijn is echt mogelijk volgens de wetenschap

Reageer op artikel:
Romcom lover opgelet! Het kijken van zoetsappige films maakt je een beter persoon
Sluiten