Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 28 november 2017

Van romcoms kijken word je een beter persoon, blijkt uit onderzoek

Met dit weer heb je misschien zin om onder een dekentje te liggen en de hele dag een beetje te Netflixen. Eventueel met een leuke man naast je. Mocht je dit plan gaan uitvoeren, kies er dan voor om lekker romcoms te kijken. Want daar word je een beter mens van blijkt uit onderzoek.

Zet die romantische komedie maar op. Je wordt er namelijk een beter en gelukkiger mens van, blijkt uit onderzoek. Sterker nog, je wordt er empathische van en een meer open person.

Voor het onderzoek keken 87 studenten vijf weken lang naar films. De studenten werden in groepen gedeeld, zodat sommige mensen romantische films keken en anderen naar actiefilms.

Bewezen: Van romcoms kijken word je een beter persoon

De studenten die alleen naar romantische films hadden gekeken, waren helemaal veranderd door alle positieve liefdesverhalen. Ze waren namelijk veel empathischer geworden en stonden meer open voor anderen.

Ook waren ze vol van emoties als liefde en genegenheid. Ze waren loyaler, zorgzame en eerlijker.

Tja, snappen we wel. Wij zouden ook in helemaal wegzwijmelen als we vijf weken lang naar Ryan Gosling hebben gekeken.

Bij de actiefilms was het effect trouwens het tegenovergestelde. Daar werden mensen juist minder gevoelig en open van. Heb je mooi weer een reden om je lover te overtuigen een liefdesfilm op te zetten.

Als je nog inspiratie zoekt: Dit zijn de 7 allerleukste nieuwe Nederlandse romcoms die eraan komen

Reageer op artikel:
Van romcoms kijken word je een beter persoon, blijkt uit onderzoek
Sluiten