Lobke Killaars
Lobke Killaars Life 30 okt 2018

Is je kamer ook altijd zo’n gezellige rommel? Dan komt dit je maar al te bekend voor

Ligt je kamer zo vol met troep dat de grond nauwelijks zichtbaar is? Welkom bij de familie. Hoe anderen hun kamer woonbaar houden weet je ook niet, want vlak nadat je ein-de-lijk een keer een opruimbeurt hebt gehouden begint de rommel zich weer op te hopen.

Dat je rommelig bent is andere mensen vast ook weleens opgevallen. Zij noemen je kamer misschien ongeorganiseerd, wij noemen het gezellig. Alle rommelmakers verzamelen: deze situaties herken je maar al te goed.

1. Je verontschuldigt je voor de rommel

Hoewel jijzelf goed kan leven in de rommel, voel je toch de behoefte om sorry te zeggen wanneer andere mensen langskomen. Zelfs al heb jij je kamer speciaal een beetje opgeruimd, er blijven altijd dingen rondslingeren.

En hé, wat maakt dat ook uit. Het is jouw kamer toch?

2. Je bent blij als je beste vriendinnen langskomen

Mensen die voor het eerst bij jou thuis zijn of die je minder goed kent kan je lastiger inschatten. Zijn zij ook rommelkonten of houden ze van een spic en span huis?

Komen je beste vriendinnen langs, dan weet je dat ze je accepteren zoals je bent. Je hoeft niet op te ruimen en je vriendinnen gaan met liefde tussen je berg spullen zitten.

3. Je kan binnen no time opruimen

Bedenk je tien minuten voordat iemand komt dat het misschien toch fijn is als je wat hebt opgeruimd? Door alle ervaring ben je een pro geworden in het razendsnel wegwerken van alles wat los en vast zit in je kamer.

4. Je bent goed in je kamer schoon laten lijken

Opruimen staat vaak gelijk aan een techniek die ook wel de ‘we proppen het allemaal maar hierin’ wordt genoemd. Komt er iemand langs maar heb je weinig tijd, dan pak je een lading spullen in één keer om deze vervolgens in een nog niet volle IKEA-lade te stoppen.

Zo lijkt het in ieder geval opgeruimd. Niemand die verder hoeft te weten hoe het er ín de kast uitziet.

5. Na het opruimen voelt het alsof je alles op orde hebt

Een opgeruimde kamer is eerder uitzondering dan regel, dus als het dan een keer voorkomt, voelt het alsof jij je hele leven weer op orde hebt. Kijk jou eens volwassen zijn.

6. Je neemt je voor het netjes te houden

Zo’n opgeruimde kamer voelt stiekem toch ook wel fijn, dus vanaf nu ga jij je kamer netjes houden en alle spullen direct opruimen wanneer je ze hebt gebruikt. Toch…?

7. Er ontstaat al snel weer een hoop rommel

Eerlijk is eerlijk: lang houd jij je kamer niet opgeruimd. Je bent gewend aan de gezelligheid van een rommelige kamer en binnen de kortste keren slingert er weer van alles op je stoel, bureau en grond rond. Heerlijk.

8. Je komt vaak nieuwe dingen tegen

Oké, technisch gezien zijn ‘nieuwe dingen’ dingen die je zelf gekocht of gekregen hebt. Maar het VOELT wel als nieuw en dat is wat telt.

9. Je komt weleens geld tegen

Naast random spullen, kan het gerust zomaar eens voorkomen dat je ‘gratis’ geld vindt.

10. Je weet altijd alles te vinden

Mensen denken altijd dat je alles kwijt bent, maar niks is minder waar. Je weet precies hoe je rommel georganiseerd is en vindt zonder moeite je sleutels en telefoon.

Ja! Mensen met een rommelig huis zijn het állerleukst en meest creatief

Reageer op artikel:
Is je kamer ook altijd zo’n gezellige rommel? Dan komt dit je maar al te bekend voor
Sluiten