Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 11 jun 2019
Leestijd: 4 minuten

Waarom meisjes met een rommelige tas alles uit het leven halen

Hoe ziet jouw tas eruit? Misschien ken je het wel, als jij je tas opentrekt ben je altijd minimaal tien minuten bezig om alles te vinden wat je nodig hebt. Iedere keer neem je je voor om je tas op te ruimen, maar het komt er nooit echt van. Maar geloof ons, die rommelige tas staat represent voor jou, en het is een goed teken. Lees ook: Wat vrouwen écht willen: een man die de volgende dingen van ons begrijpt.

Ken je dat? Van die meisjes die de mooiste tas hebben. Ook hun inhoud is altijd georganiseerd. Ze pakken binnen een seconde alles eruit wat ze nodig hebben. Op het moment dat ze hun tas inpakken gaat alles er precies weer op dezelfde manier in. En ze zijn nooit wat kwijt. Een jaloersmakende tas toch? Nee.

Het feit dat jij een tas hebt die vol ‘dingen’ zit, betekent alleen maar dat je alles uit het leven haalt wat erin zit. Je kent het vast wel, één keer in de zoveel tijd probeer je je tas op te ruimen en alleen de ‘hoognodige’ dingen erin te stoppen. En op één of andere bizarre manier is je tas na een paar dagen weer overvol en één grote chaos. Oeps.

Maar realiseer je het volgende:

1. Je bent niet druk met organiseren maar druk met leven

Die chaotische tas van jou zegt alleen maar dat je geniet van het leven. Je bent niet continu alles aan het organiseren, plannen, structureren. Als je een feestje hebt georganiseerd en alles is nog helemaal netjes aan het einde van de avond dan is het geen echt feestje geweest toch? Het hoort los te gaan, chaos te zijn. Datzelfde geldt voor je tas. Al dat gedoe met structureren en organiseren, dat leidt je alleen maar af van die dingen die het leven echt leuk maken. Geniet, geniet geniet. En laat die tas lekker voor wat het is.

2. Je geeft om anderen

Je bent niet bezig met het organiseren van JOUW leven, JOUW tas, nee jij hebt altijd vanalles bij je. Het ligt welliswaar door je hele tas heen, maar je hebt echt wel een paracetamolletje voor degene die het nodig heeft. Of een kauwgompje voor je collegaatje die een lunch heeft met die ene hotshot van verdieping vijf. Dat je ook nog eens alle kleuren lipsticks bij je draagt is alleen maar handig voor als je een keer je outfit tussendoor wisselt omdat je toch nog even naar die borrel gaat. En je kunt je vriendin ook een kleurtje lenen die anders is dan die van jou.

3. Je hebt gevoel en hecht waarde aan dingen

Ja, een rommelige tas is ook nog eens een teken dat jij gevoel hebt, en waarde aan dingen kunt hechten. Dat je bonnetjes in je portemonnee tot vorig jaar terug gaan betekent dat je die herinneringen niet wil weggooien. En die ene lipgloss die bijna leeg is? Het kleurtje is zo fantastisch dat je er vast nog iedere keer wel wat uit kan halen. En hoe kun je die kapotte sleutelhanger nou wegdoen? Die heb je van je oma gekregen vijf jaar geleden. Laat ‘m maar lekker op de bodem liggen, dan is ‘ie nog bij je. Veel beter dan een tas zonder persoonlijkheid waar je niks van vroeger in kunt vinden, waar geen herinneringen inzitten. Hallo chaos.

4. Je houdt van verrassingen

Misschien niet degene waardoor je opeens met vette haren en zonder make-up mee wordt genomen naar een vijf sterren restaurant omdat hij opeens heeft gereserveerd maar er geen tijd meer was om je om te kleden. Maar wel van andere verrassingen. Je weet namelijk zelf nooit wat je allemaal tegenkomt in je tas als je weer eens een keer echt goed moet zoeken. Sommige dingen liggen namelijk net iets meer aan de oppervlakte waardoor je niet altijd tot het diepste van het diepste hoeft te gaan. Dat ene leuke mini polaroidje of dat briefje van vijf euro vinden, dat tovert iedere keer weer een lach op je gezicht.

Zeg maar hallo tegen overvolle chaotische tassen. En mocht je er ooit een opmerking over krijgen, sla dit artikel op in je favorieten en laat ‘m aan iedereen lezen. Want een chaotische tas maakt jou alleen maar een echte levensgenieter en een prachtig persoon. Amen.

Reageer op artikel:
Waarom meisjes met een rommelige tas alles uit het leven halen
Sluiten