Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 22 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Ja! Mensen met een rommelig huis zijn het állerleukst en meest creatief

Geen ‘sorry voor de rommel’ meer als je onverwacht bezoek krijgt. Mensen met een rommelig in huis zijn namelijk het állerleukst. En ook nog eens super creatief. Steek die maar in je zak.

Je hebt leukere dingen te doen dan opruimen

Tja, je hebt gewoon een heel leuk leven eigenlijk. Feestje hier, borrel daar, uiteten gaan, naar de film. Orde in de chaos scheppen staat niet bepaald op nummer één op je to-do lijstje. Je rommelig huis kan wachten.

Je bent spontaner

Sommige mensen noemen je chaotisch, maar jij niet. Nee, je bent gewoon in voor impulsieve dingen. Net als je huis is je leven ook een beetje een beestenboel. Maar dat maakt jou juist zo’n leuk persoon om mee om te gaan. Wat er weer voor zorgt dat mensen nóg meer spontane dingen met je willen doen en waardoor je nóg minder tijd hebt om op te ruimen.

Van rommel word je creatief

Is je bureau ontploft? Ligt je bank vol met tijdschriften en heb je o-ver-al post rondslingeren? En koffiekopjes? En theezakjes? Dan ben je waarschijnlijk een creatieve denker. Volgens Amerikaanse wetenschappers lukt het je namelijk beter om tot creatieve ideeën te komen in een rommelige omgeving. Je komt los van tradities, van vaste patronen. Bedrijven staan te springen om creatieve denkers. Misschien moet je toch maar ‘mijn huis is een zwijnenstal’ vermelden op je cv.

Je kunt dingen loslaten

Als je constant opruimt, geniet je niet van het moment. Denk maar na: als je een feestje geeft en je bent constant onderzetters onder de wijnglazen van je gasten aan het schuiven en de lege bierflesjes aan het verzamelen ja, dan heb je niet echt fun. Gelukkig kun jij het allemaal loslaten. Je bent een relaxt persoon en geeft meer om ervaringen dan om spullen. Jij vind het geen ramp dat je huis een beetje rommelig is.

Je bent leuker tussen de lakens

Want je bent niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Of om vies te worden…

En je maakt je niet druk om wat andere mensen vinden

Het kan je gewoon niet zo heel veel schelen. Je leeft je leven en wat hebben andere mensen daar mee te maken? Dit heeft ook het voordeel dat jij een graag geziene gast bent bij andere mensen thuis. Want jij zal nóóit ofte nimmer over hun bende oordelen. Ongeacht hoe rommelig hun huis is.

LEES OOK: 8 typische dingen die wij vrouwen doen als het op mannen aankomt

Nu.nl

Reageer op artikel:
Ja! Mensen met een rommelig huis zijn het állerleukst en meest creatief
Sluiten