Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 30 jan 2019

Rond deze leeftijd willen mannen zich het snelst binden

Soms ben je tot over je oren verliefd, zijn de dates fantastisch en lijkt niets jullie geluk in de weg te staan. Maar dan zegt hij dat hij nog niet toe is aan een relatie. Het lijkt of mannen nooit klaar zijn om zich te binden. Maar dat is niet waar. Want er schijnt een leeftijd te zijn waarop mannen het meest open staan voor een relatie.

Zoals Miranda in Sex and the City al zei: mannen zijn als taxi’s. Je kunt alleen instappen als ze hun groene lampje aan hebben en beschikbaar zijn. Want ze kunnen jarenlang vrijgezel zijn, zonder de intentie hebben om zich te binden en te gaan settelen. En kennelijk is er een leeftijd waarop mannen het meest open staan voor een relatie en een beschikbare taxi worden.

John Molloy is schrijver van het boek Why Men Marry Some Women and Not Others en hij ontdekte tijdens zijn research dat mannen zich op een bepaalde leeftijd ineens willen binden.

Natuurlijk is dit niet bij iedere man hetzelfde. Maar het is wel heel makkelijk te voorspellen. Het heeft allemaal te maken met wat mannen doen nadat ze klaar zijn met de middelbare school.

Als ze na de middelbare school meteen gaan werken, dan hebben ze op hun 23e of 24e al wel zin om een gezin te stichten. Maar mannen die eerst nog een studie doen, gaan pas serieus nadenken over een vaste relatie als ze 28 jaar zijn.

Hij is maar 7 jaar echt beschikbaar

Volgens de schrijver is 90 procent van de mannen die hebben gestudeerd klaar om zich te binden als ze tussen de 26 en 33 jaar oud zijn. Maar het slechte nieuws, daarna heeft hij juist weer minder zin om een relatie te hebben en wil hij liever single zijn.

Timing lijkt essentieel in de liefde. En nu weet je precies wanneer je kunt toeslaan als je een leuke man wilt strikken. Doe er je voordeel mee.

We denken dat je dit ook leuk vindt om te lezen: Mannendossier: Dit is hoe mannen de vrouw van hun leven kiezendroomvrouw-770x462-2

Reageer op artikel:
Rond deze leeftijd willen mannen zich het snelst binden
Sluiten