Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Gezondheid 17 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Krijg jij een rood hoofd tijdens het sporten? Dan ben je kennelijk hartstikke gezond

Neemt jouw hoofd ook altijd de kleur van een tomaat aan bij de minst of geringste inspanning? Zo irritant – al helemaal als iemand er een opmerking over maakt. Maar vanaf nu heb jij je weerwoord klaar, want een rood hoofd is kennelijk een teken dat je blaakt van gezondheid.

Allereerst: props voor jou dat je jezelf naar de sportschool sleept. Da’s een gezonde gewoonte. Eentje die je vooral moet blijven doorzetten, of je nou wel of geen rood hoofd krijgt.

Rood hoofd tijdens sporten = gezond lijf

Dat gezegd te hebben, hier zijn de keiharde feiten. Klaar voor een lesje biologie? Onder je wangen zitten kleine bloedvaten, die weider worden zodra er bloed naar je spieren kan stromen. Wanneer je je inspant, gaat je doorbloeding ook sneller.

Goede doorbloeding

Je raadt het al, een snellere doorbloeding betekent dat je hoofd ook van kleur verandert. En wanneer je hier snel last van hebt, wijst dit op een goede doorbloeding, blijkt uit onderzoek. En ja, dat is hartstikke gezond.

Buh bye rimpels

Maar dat is nog niet alles. Want wanneer je een goede doorbloeding hebt, heb je óók minder snel kans om rimpels te krijgen. Steek die maar in je zak.

Dit vind je vast ook leuk: Fantastisch nieuws! Chocolade helpt je bij het sporten

Metronieuws

Reageer op artikel:
Krijg jij een rood hoofd tijdens het sporten? Dan ben je kennelijk hartstikke gezond
Sluiten