Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 11 dec 2017

Winning! Roodharigen blijven langer jong

Ben je ook zo'n trotse ginger? Dan weet je wel dat je vaak te maken krijgt met stereotypering. Maar er zijn heel veel voordelen van die prachtige rode lokken. Namelijk dat er is ontdekt dat de mooie roodharige poppetjes gemiddeld twee jaar jonger lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Winning.

Misschien hoef je nu nog niet te denken aan anti-rimpelcrème, een slapper wordende huid of grijze haren. Maar guess what, als ginger hoef jij je ook nog lang geen zorgen te maken over dit soort dingen. Want gingers lijken twee jaar jonger, waardoor je praktisch de eeuwige jeugd in handen hebt.

Roodharigen lijken gemiddeld twee jaar jonger dan dat ze zijn, yay

Lieve en mooie gingers, wees wederom maar weer trots op jullie prachtige haarkleur. Nederlandse wetenschappers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam hebben namelijk ontdekt dat de roodharigen gemiddeld twee jaar jonger lijken. Dat komt door een bepaald gen dat zij dragen.

Dat gen zorgt ervoor dat roodharige mensen jonger lijken en ook langer jong lijken dan blondines en brunettes. Dit gen is ook verantwoordelijk voor de rode haarkleur en de vaak lichte huid. De onderzoekers onderzochten de gezichten van zo’n 2700 oudere Europeanen. De mensen met het MC1R gen, dat vooral voorkomt bij roodharigen, leken gemiddeld twee jaar jonger dan dat zij eigenlijk waren.

Ode aan het MC1R gen

MC1R, dat in de eerste plaats de huidskleur beïnvloedt, heeft ook een andere rol in biologische processen zoals ontsteking en DNA-schadeherstel. Geen verrassing dat de roodharige mensen er jonger uitzien.

Professor Dr. Manfred Kayser, die de studie mede schreef, zei:‘Voor de eerste keer is er een gen gevonden dat gedeeltelijk verklaart waarom sommige mensen er ouder uit zien en andere jonger voor hun leeftijd. Het is al sinds onheuglijke tijden een wens om jong te zijn voor iemands leeftijd.’

Het wordt beter

Het nieuws wordt nog beter voor roodharigen, want het zijn niet alleen uiterlijke verschijningen die worden beïnvloed door MC1R, dat de bijnaam ‘het gember gen’ heeft gekregen. Bevindingen suggereren ook dat mensen met het gen mogelijk langzamer verouderen en daarom over het algemeen een betere gezondheid hebben.

Roodharigen zijn mooi, prachtig, baas en vooral jong. Steek die maar in jullie zak, gingers.

LEES OOK: 13 redenen waarom roodharigen nog cooler zijn dan je misschien dacht

Reageer op artikel:
Winning! Roodharigen blijven langer jong
Sluiten