Zin in een winterse maaltijd? Dit recept voor rookworst speciaal met boerenkool stamppot is geweldig

Yasmine Esser 20 mrt 2018 Nieuws

De lente mag vandaag dan wel officieel begonnen zijn, het weer trekt zich daar niets van aan, want alles wijst er op dat het nog volop winter is. En wat wil je in de winter: winterse kost.

Koolhydraten en vet, daar is waar een mens behoefte aan heeft met dit weer. En mocht je eens wat anders willen dan een standaard boerenkoolstamppot, dan is hier: rookworst speciaal met boerenkool stamppot.

We vonden het recept op Munchies.vice.com en daar noemen ze dit recept ‘geen boerenkool met worst, maar worst met boerenkool’. En dat is toch wel spot on.

Wat je nodig hebt voor vier porties:

  • 250 gram kruimige aardappels
  • 250 gram boerenkool
  • 30 gram roomboter
  • 1 scheutje volle melk
  • 1 scheutje azijn
  • 4 rookworsten
  • piccalilly
  • 1 handvol uitjes

Dit is hoe je rookworst speciaal met boerenkool stamppot maakt

Schil als eerste de aardappelen, snij ze vervolgens in vieren en spoel ze schoon. Gooi ze in een pan met water, de helft de boter en wat zout.

Doe ook de verse boerenkool in de pan. Zet de pan vervolgens op het vuur en laat de alles in 15-20 minuten gaar koken.

De vier rookworsten doe je in een pan met water. Deze laat je op laag vuur, langzaam gaar worden. Let op: het water mag niet koken.

Als de aardappels en de boerenkool gaar zijn, giet je ze af. Doe dan de melk, de rest van de boter en de azijn erbij. Je kunt nog een beetje zout toevoegen als je wil. En dan is het tijd om te stampen.

Daarna snij je de worsten in de lengte open voor de helft en vul je ze met boerenkoolstamppot. Doe er wat piccalilly en gebakken uitjes over voor een finishing touch.

Eet smakelijk.

Reageer op artikel:
Zin in een winterse maaltijd? Dit recept voor rookworst speciaal met boerenkool stamppot is geweldig
Sluiten