Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 31 aug 2017

De antwoorden op deze 10 vragen weet je alleen als je roomie ook je BFF is

Grote kans dat jij je studententijd doorbrengt in een studentenhuis (en de kroeg). Want niets is leuker dan roomies waarmee je samen eet, feest en chillt met Netflix. Maar hoe goed ken je je roomie eigenlijk? Zijn ze je roomie je BFF's of gewoon mensen waarmee je je wc deelt?

Hoe hecht is die vriendschap met je huisgenoten nu eigenlijk echt? Als jullie de volgende tien vragen kunnen beantwoorden, dan zit het wel snor:

1. Wat is haar favoriete maaltijd?

Bij samen een huis delen, hoort ook samen eten. Grote kans dat jullie al heel wat avondjes samen kokend hebben gespendeerd. Als het goed is weet je daarom precies wat elkaars allergieën zijn en wat ze absoluut niet door hun strot krijgen. Maar echte roomie bff’s weten elkaars favoriete maaltijd voor elkaar klaar te maken.

2. Wat is haar droombaan?

Jullie weten van elkaar wat jullie studeren en brengen dan ook samen heel wat uurtjes in de boeken door. Maar als jullie BFF’s zijn dan weten jullie van elkaar wat je droombaan is en wat het ultieme doel is op werkgebied.

3. Wat is haar favoriete chick flick?

Als studeren even wat moeizamer gaat, dan brengen jullie graag de tijd door met jullie beste vriend: Netflix. Als jullie even het spoor bijster zijn en het leren zat zijn, dan is het tijd voor jullie favoriete chick flick. En je weet dan ook precies wat haar lievelingsfilm allertijden is.

4. Wanneer is ze chagrijnig

Een ochtendhumeur, gooien met de deuren of een blik des duivels. Jullie kunnen niet altijd vrolijk en blij zijn. Als roomie maak je ook de chagrijnige kant van elkaar mee. Een echte vriendin weet precies welke signalen je dan afgeeft en hoe je hierop moet reageren. Zeg maar niks en geef haar een stuk chocolade, bijvoorbeeld.

5. Wie is haar crush?

Haar kamer hangt vol met posters, ze draait zijn muziek of heeft een hele collectie aan DVD’s waarin hij de hoofdrol speelt. Fijne informatie is het, want je weet precies wat je haar kunt geven wanneer ze jarig is. En ook als jullie uit zijn weet jij precies naar wat voor vent je opzoek moet gaan als je weer eens de wingwoman uithangt.

6. Hoe gaat ze de deur uit?

In een prachtig joggingpak, casual of in een jurkje? Als roomie BFF ken je haar kast als geen ander. En dat komt goed uit, want je kunt elkaars kleding lenen. Als het goed is ben jij haar kledingexpert en kun je haar adviezen geven over wat ze aan moet naar die ene date of naar een sollicitatie. Daarnaast weet je precies wat ze aantrekt naar een festival.

7. Wat heeft ze nodig om zich beter te laten voelen?

Als vriendin en huisgenoot ben jij de schouder om op te huilen, haar steun en toeverlaat als ze het eventjes niet meer ziet zitten. Als roomie weet je daarom wat zij nodig heeft om haar humeur weer wat op te krikken. Een film, uitgaan of een goed glas wijn. Jij weet het als de beste.

8. Op welk liedje gaat ze helemaal los?

Thuis kun je je helemaal laten gaan. Dansend door de woonkamer of al krijsend in de douche. Het is de plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en waar je je thuis voelt. Als roomie BFF heb je haar favoriete liedje waarschijnlijk al duizend keer gehoord en weet je precies wat ze kiest als jullie in een karaokebar zijn.

9. Is ze introvert of extravert?

Je weet precies hoe je huisgenoot zich voelt en of ze zin heeft om te socializen op dat ene feestje of dat ze liever een avondje op de bank spendeert. Jij weet als geen ander of ze liever met mensen praat of dat ze een en al luisterend oor is. Jij weet naar welke evenementen ze graag gaat en waarvoor je haar kunt uitnodigen.

10. Wat vindt ze vreselijk irritant?

Als je bij elkaar in een huis woont, kom je er al snel genoeg achter wat elkaars grootste irritaties zijn. Want vroeg of laat wordt dat echt wel geuit. Je weet precies wat je wel en niet kunt doen in haar bijzijn. En jullie respecteren elkaar dan ook volledig. Dat kan alleen als je een echte roomie BFF bent.

LEES OOK: 16 x waarom het zo heerlijk is om met je best friend samen te wonen

Reageer op artikel:
De antwoorden op deze 10 vragen weet je alleen als je roomie ook je BFF is
Sluiten