Deze vlecht is nog makkelijker om te maken dan de standaard vlecht en het ziet er fabuleus uit

Met een vlecht kan je zoveel verschillende kanten op dat het nooit saai wordt. Het ziet er alleen soms ontzettend lastig uit. Zo ook bij de rope braid. Geloof alleen niet alles wat je ziet, want deze vlecht is super simpel én binnen twee minuten gemaakt.

Je hoeft echt geen kapster te zijn om de mooiste vlechten te creëren. Door alle tutorials op YouTube leer jij het namelijk binnen no time helemaal zelf. Zo ook bij deze vlecht.

De simpele rope braid

Soms heb je geen tijd om je haar eenmaal perfect te stylen, maar heb je ook geen behoefte aan een staart of knot. Probeer daarom de rope braid een keer. Deze vlecht staat niet alleen super mooi, het is ook nog eens simpel om te maken. Binnen twee minuten ben je namelijk al klaar. Perfect voor de dagen wanneer je haast hebt.

Zo maak je het

De vlecht blijft, zoals met eigenlijk elke vlecht, makkelijkste zitten in een beetje vettig haar. Heb je het gewassen? Ook geen probleem. Gebruik dan van tevoren even wat droogshampoo. Zo gaat het een stuk makkelijker.

Stap 1: borstelen

Borstel je haar zodat er geen klitten meer in zitten, want vlechten en klitten zijn geen goede combinatie. Nadat je jouw haar geborsteld hebt, ga je er nog even met je handen doorheen zodat je haar niet plat op je hoofdhuid zit.

Stap 2: vlechten

Om te beginnen pak je een stukje haar vast langs je scheiding, bijvoorbeeld aan de linkerkant, en verdeel je het in twee plukken. De achterste pluk haal je onder de voorste pluk door en terwijl je dit doet, pak je ook gelijk wat extra haar erbij. Hoe dichter je bij je schouder komt, hoe verder je van achter een stuk haar pakt. Herhaal deze stap tot je onderaan je haar bent.

Stap 3: verbinden

Dit is een belangrijke stap voor het maken van deze vlecht. Pak beide delen van je vlecht en draai ze in tegengestelde richting in. Vervolgens draai je ze met de klok mee terwijl je ze met elkaar verbindt. Ga door tot het einde en maak je vlecht vast met een elastiekje.

Stap 4: de finishing touch

Je kan de vlecht zo laten, maar probeer ook eens om de vlecht wat uit elkaar te trekken. Zo ziet jouw vlecht er zo vol en dik mogelijk uit. Vergeet uiteindelijk niet om haarlak te gebruiken zodat jouw vlecht de hele dag perfect blijft zitten. Et voilà, jouw prachtige rope braid is klaar.

Bekijk de tutorial hieronder om alles rustig te bekijken.

Meer over haar:

Reageer op artikel:
Deze vlecht is nog makkelijker om te maken dan de standaard vlecht en het ziet er fabuleus uit
Sluiten