Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 23 mei 2018

Je grootste nachtmerrie komt uit: De prijzen van rosé gaan stijgen

Als je even geen zin hebt in een prosecco of gin tonic is rosé natuurlijk je partner in crime tijdens de zomermaanden. Maar er is slecht nieuws, de prijzen van je favoriete wijn gaan waarschijnlijk stijgen.

Eerlijk is eerlijk, een rosé schaarste gun je zelfs je grootste vijand niet. Er zijn namelijk nogal wat problemen in Frankrijk, waardoor de oogst tegenvalt en de prijzen – zoals dat gaat – omhoog schieten.

Rosé wordt duurder

Aangezien Frankrijk de grootste producent van rosé is levert een slechte oogst natuurlijk problemen op. In de Provence worden volgens Metro alleen al 20 miljoen flessen minder geproduceerd dan vorig jaar en da’s veel.

Franse media beweren dat je diep in de buidel moet tasten voor een glas of een flesje rosé. De prijzen zouden met 20 tot 30 procent stijgen. Doordat er steeds meer vraag is en er nu een schaarste is snijden we onszelf dus eigenlijk in de vingers.

Alternatieven

Misschien is het tijd om wat minder roséetjes te drinken en voor alternatieven te gaan? Wij hebben in de Licor 43 Sangria in ieder geval al onze vervanger gevonden. Of maak lekker zelf je drankjes met een alcoholmachine. Oók leuk. En hopelijk net zo lekker als je oude vertrouwde zomerdrankje.

Reageer op artikel:
Je grootste nachtmerrie komt uit: De prijzen van rosé gaan stijgen
Sluiten