OHMY! Deze roze kitkat taart is hemels, en die wil je écht proeven

Inga Stoit 14 jul 2018 Life

Het is binnenkort weer tijd voor Amsterdam Gay Pride en daar speelt de AH heerlijk op in. De roze kitkat taart is te prachtig voor woorden, en waanzinnig lekker. Dit is de ideale taart om de liefde en het leven mee te vieren. Dit recept wil jij ongetwijfeld op jouw boodschappenlijstje hebben staan.

Deze roze kitkat taart is álles wat je wilt (met of zonder Gay Pride in het vooruitzicht). Het taartje is prachtig mooi en steelt de show. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te bereiden. Je hoeft geen topchef te zijn om dit meesterwerk op tafel te zetten. Met een beetje hulp van meneer Appie; zet jij het feestje op tafel.

Ingrediënten roze kitkat taart:

125 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
300 g amandelspijs
1 mespunt zout
1 citroen
3 eidooiers
100 g zelfrijzend bakmeel
250 g diepvries doosjevol zomerfruit
50 g kristalsuiker
5 blaadjes gelatine
500 g volle kwark
100 g witte chocolade
14 pakjes ruby kitkats
500 g verse aardbeien
150 g verse blauwe bessen
150 g verse frambozen

Taart bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Doe de boter in een kom. Snijd de amandelspijs in stukjes en voeg samen met het zout toe aan de boter. Klop met een mixer tot een egaal mengsel.
3. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil boven het botermengsel. Voeg al kloppend één voor één de eidooiers toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en roer dit door het beslag.
4. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met boter. Schep het beslag in de vorm en bak deze 25 minuten. Haal deze uit de oven en laat het 1 uur in de vorm afkoelen.
5. Doe ondertussen het bevroren zomerfruit met de suiker in een pannetje en breng het aan de kook. Laat het 5 minuutjes zachtjes koken en zet het vuur uit. Pureer het warme fruit met de staafmixer tot een glad mengsel. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Knijp ze uit en meng door de nog warme fruitpuree. Meng de puree door de kwark en schenk het kwarkmengsel op de taartbodem in de springvorm. Laat dit 5 uur opstijven in de koelkast.
6. Haal de taart uit de koelkast. Snijd de taart met een mes rondom los van de springvorm en neem uit de vorm. Zet het zonder bakpapier op een mooie schaal.
7. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Breek de kitkats voorzichtig los van elkaar. Bestrijk de amandelcake-laag aan de buitenkant met de gesmolten chocolade en zet ongeveer 40 losse kitkats tegen de taart aan. Strik vervolgens een lint om de taart.
8. Zet de bakring op het midden van de taart. Steek de rest van de kitkats rechtop tegen de buitenrand van de ring. Duw ze in het kwarkmengsel tot aan de amandelbodem. Strik ook om de kleine cirkel een lint en haal de ring weg.
9. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron en schenk deze op de taart. Bestrijk met een spatel de binnenkant van de kitkat-cirkels ermee zodat ze goed aan elkaar blijven zitten. Verwijder eventueel het lint van de kleine cirkel. Vul de ruimte in de kitkat-cirkels met aardbeien, frambozen en blauwe bessen.

En dan nu het leukste gedeelte van alles: De heerlijke roze kitkat taart oppeuzelen.

AH

Reageer op artikel:
OHMY! Deze roze kitkat taart is hemels, en die wil je écht proeven
Sluiten