Door deze roze taart van Tony’s Chocolonely wil je vandaag nog de keuken induiken

Inga Stoit 3 jun 2018 Nieuws

Vergeet brownies, velvet cakejes en dergelijke. Deze roze Tony’s Chocolonely taart jij wil proeven.

Deze roze taart met Tony’s Chocolonely is zo vrolijk en heerlijk. Het bestaat uit allerlei heerlijke smaken, die samen een betoverend geheel creëren. Dit wordt smullen.

Ingrediënten

Ingrediënten bodem:
– 200 gr gesuikerde lange vingers
– 100 gr ongezouten roomboter

Ingrediënten Tony’s Chocolonely vulling:
– 250 ml slagroom
– 400 gr roomkaas (bijv. Monchou)
– 1 reep (175 gr) Tony’s Chocolonely witte chocolade
– 1 blaadje gelatine
– 1 zakje vanillesuiker

Ingrediënten champagne-frambozencoulis:
– 200 ml champagne
– 250 gr bevroren frambozen
– 3 el suiker
– 1 blaadje gelatine

Ingrediënten topping
– 1 reep (175 gr) Tony’s Chocolonely witte-framboos knettersuiker chocolade
– 5 macarons

Bereiden

Bereidingswijze:
1. Verkruimel de lange vingers in een keukenmachine. Meng de gesmolten boter door de kruimels en doe het mengsel in de bakvorm. Verdeel het mengsel met de bolle kant van een lepel. Zet het mengsel vervolgens in de koelkast.
2. Week de twee blaadjes gelatine in een scheut champagne of in water (+/- 5 min).
3. Klop in een grote kom de slagroom met de vanillesuiker half stijf.
4. Smelt ondertussen de reep Tony’s Chocolonely witte chocolade chocolade au-bain-marie en houd warm. Voeg de Monchou toe aan het slagroom mengsel en mix dit tot een glad geheel.
5. Haal een blaadje gelatine uit het bakje en knijp uit. Gebruik je een garde? Giet er een scheut heet water overheen en roer totdat de gelatine smelt. Als je een mixer gebruikt, is dit niet perse nodig. Voeg de gelatine aan het slagroommengsel toe en mix nog een minuut op de middelste stand.
6. Voeg de gesmolten reep Tony’s Chocolonely bij de rest van het slagroom mengsel en mix op middelste stand, totdat het volledig gemengd is. Giet het in de bakvorm over de koekjesbodem en zet het minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

De champagne-frambozencoulis:
1. Zet alle ingrediënten klaar op het aanrecht. Plaats een kleine steelpan op middelhoog vuur en gooi het pakje (bevroren) frambozen erin.
2. Voeg drie eetlepels suiker toe en blijf roeren tot de suiker opgelost is.
3. Voeg de champagne in delen toe en roer door. Laat het niet koken!
4. Voeg een blaadje (geweekte) gelatine toe en roer goed door. Laat het indikken, maar niet koken.
5. Giet in een glazen pot en laat afkoelen, dan dikt het verder in door de gelatine.
Topping: Dit is het leukste gedeelte, leef je uit en maak er een mooi feestje van. Brokkel Tony’s Chocolonely’s witte framboos-knettersuiker en verdeel dit over de taart. Snijd of breek de macarons in stukken en beleg de taart ermee. Strooi er nog wat poedersuiker overheen. Of andere leuke versiersels, zoals glimmende parels. En als finishing touch: swirl de champagne-frambozen eroverheen.

Benodigdheden: ingevette springvorm Ø24cm en mixer

Dit briljante recept is van Rosemarijn Disseldorp. Wij gaan ‘m zeker maken, jammmmm!

ELLE eten

Reageer op artikel:
Door deze roze taart van Tony’s Chocolonely wil je vandaag nog de keuken induiken
Sluiten