Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 11 mrt 2017

Running junkies opgelet! Dit zijn de allerleukste hardloopwedstrijden van 2017

Hardlopen is heerlijk. Je hoofd leegmaken, rennen tot je erbij neervalt. En je kunt altijd gaan wanneer het jou uitkomt. Maar een doel is wel prettig, anders merk je al snel dat je op de bank blijft liggen. Daarom hebben we een hardloopkalender samengesteld met de allerleukste hardloopwedstrijden van het jaar 2017. Begin maar vast met trainen, want hier wil je zeker aan meedoen.

12 maart City Pier City

Mocht je al in topvorm zijn, dan kun je dit weekend nog meedoen met de City Pier City run, oftewel CPC. Dit evenement in Den Haag trekt ieder jaar weer tienduizenden deelnemers en bezoekers. Je kunt kiezen voor een halve marathon, 10 kilometer of, als je net bent begonnen met hardlopen, 5 kilometer.

2 april Rokjesdagloop

Om het begin van de lente te vieren, is er 2 april de Rokjesdagloop in Amsterdam. Je kunt kiezen voor 5 of 10 kilometer. De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met Sky Radio, dus je koptelefoon mag je thuis laten.

Fijne bijkomstigheid: door mee te doen zamel je geld in voor de ziekte MS.

Fijne bijkomstigheid nummer twee: aan het einde van van de run, in het Science park in Amsterdam, staat er een glaasje rosé of prosecco klaar. Toch een extra reden om de wedstrijd uit te lopen.

14 april Leidsch Dagblad Singelloop

Nee, geen singleloop, voor vrijgezellen, al zou dat ook een topidee zijn wat ons betreft. Maar wel een gezellige hardloopwedstrijd van 7 kilometer langs de historische singels van Leiden. Super leuk.

17 april Urban Trail Utrecht

Vind je hardlopen leuk, maar wil je niet per se sneller en sneller? Dan is een urban trail helemaal wat voor jou. Want dat draait vooral om de locatie en minder om snelheid.

Op Tweede Paasdag kun je hardlopend Utrecht ontdekken. Je rent niet alleen langs grachten en door binnentuinen maar ook door Sterrenwacht Sonnenborgh, fietsenstalling Vredenburg en de Sint Gertrudiskathedraal.

Ook top: bij de finish kun je meteen aanvallen aan een paasontbijtje.

Het parcours is naar verwachting tussen de 10 en 12 kilometer lang. Dit kan nog veranderen, omdat nog niet alle locaties bekend zijn. Spannend!

20 mei Urban Trail in Bobbejaanland

Nog een Urban Trail, maar deze vindt toch wel plaats op een spectaculaire plek. Namelijk in Bobbejaanland. De pretparkloop is ’s avonds om 17:00 uur en zorgt ervoor dat je alle attracties in het park ziet.

Al rennend zwaaien naar gillende mensen die in een achtbaan zitten, kost 10 euro. Wil je meteen alle attracties zelf uittesten (ja toch?!), dan betaal je 30 euro.

28 mei 2017 The Color Run Amsterdam

De kleurrijkste wedstrijd van het hele jaar. Tijdens de 5 kilometer die je loopt word je ondergedompeld in kleurenpoeder. Elke kilometer weer een andere kleur. Iedereen danst, is blij en huppelt vijf kilometer eigenlijk voor zijn of haar plezier.

Daarna is er een feest met een DJ en er is een hippiemarkt. Een ticket kost 29,50 maar het is het dubbel en dwars waard.

11 juni 2017 Ladiesrun Rotterdam

Super leuk als je samen met je vriendinnen, moeder of collega’s wilt hardlopen. Je kunt kiezen voor 5, 7,5 of 10 kilometer en je steunt meteen Pink Ribbon. Je start bij de Ahoy en vanaf daar loop je door het Zuiderpark.

17 september Dam tot Damloop

In september kun je weer meelopen met de populairste wedstrijd van Nederland, de Dam tot Damloop. In iets meer dan 16 kilometer ren jij van Amsterdam, via de IJtunnel naar Zaandam. De sfeer is fantastisch tijdens dit evenement. Als je een fanatieke loopster bent, is dit echt een run die je een keer gedaan wilt hebben.

Je kan ‘m ook ’s avonds doen. Dan gaat het om 8 kilometer. Damloop by Night.

8 oktober 4 mijl van Groningen

Ieder jaar op de tweede zondag van oktober kun je de 4 mijl van Groningen lopen. Het hardloopevenement begin in Haren en finisht op de Vismarkt in de stad Groningen. Woon je in de buurt en houd je van hardlopen, sla deze run dan zeker niet over, want het is een super gezellige happening.

Dit wil je lezen, echt: Dit is waarom vrouwen die hardlopen een geweldig seksleven hebben

Reageer op artikel:
Running junkies opgelet! Dit zijn de allerleukste hardloopwedstrijden van 2017
Sluiten