Zara Bircan
Zara Bircan Love 22 jan 2020

Zó weet je of de discussie met je partner wel of niet het einde van je relatie betekent

Het is niet heel gek dat je weleens onenigheden met je partner hebt. Natuurlijk, als je om elkaar geeft, dan kan je ook alles bij elkaar kwijt. Zelfs als je iets niet zo leuk vindt. Maar wanneer blijft het bij een discussie en hoe weet je of dit niet je relatie breekt? Beautify legt het je uit.

Wat als je wéér een ruzie hebt om op te lossen met je vriend(in)? Twijfel je of het deze keer wel het einde van jullie liefde kan betekenen? Lees dan snel verder.

Hoe je weet of een ruzie het einde van je relatie is

Hoe groot of klein een discussie is, je weet nooit wat de druppel voor je liefje kan zijn. Voortaan weet jij precies wanneer je even een stapje terug moet doen. Op de volgende dingen wil je letten:

1. Hoe groot is het probleem écht?

Neem afstand van de situatie en analyseer het probleem. Hoe groot en belangrijk is het écht? Het feit dat hij weer is vergeten om de vaatwasser aan te zetten is namelijk niet het einde van je relatie.

2. Achterhaal je partners intenties

Heb je een discussie met je liefje, kijk dan naar de achterliggende intenties. Waarschijnlijk is het niet de bedoeling dat iemand gekwetst wordt, in dat geval hoef je je dus ook geen zorgen te maken. Soms kun je beter onthouden dat jullie twee vechten tegen het probleem – en niet tegen elkaar.

3. De een wil de ander veranderen

Waak ervoor als je elkaar wil veranderen. Natuurlijk wil je de beste versie van jezelf zijn, maar het kan wel een enorme dealbreaker zijn als in jullie ruzies naar voren komt dat de één de ander wil veranderen. Zet je álle waarden van je partner op de eerste plek, ook al komen deze niet overeen met de jouwe? Dan is dat geen goed teken.

4. Jullie discussie gaat telkens over hetzelfde

Als je merkt dat jullie discussies élke keer op hetzelfde neerkomen, dan is dat waarschijnlijk niet zo’n goed teken. Je partner hoort juist naar je te luisteren, maar begrijpen jullie elkaar wel als je iets tien keer moet herhalen?

5. Sommige eigenschappen van je partner vind je échte afknappers

Als je een discussie voert met je partner, komen de eigenschappen sneller naar boven die je misschien niet zo leuk vindt. Neem dit je lover niet geheel kwalijk, want natuurlijk houden jullie nog altijd van elkaar. Maar merk je aan jezelf dat je hier simpelweg niet mee kan omgaan? Dan is het goed om eens over je relatie na te denken.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Zó weet je of de discussie met je partner wel of niet het einde van je relatie betekent
Sluiten