Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Love 16 jul 2020

Dit zijn ze: de 5 meest voorkomende oorzaken van ruzie tussen koppels

De was niet opgevouwen, geen boodschappen gedaan, de vaatwasser niet uitgeruimd, overal troep laten slingeren en wat dacht je van niet reageren op WhatsApp? Als je in een relatie zit, komen een paar van deze punten je vast bekend voor. Ruzie tussen koppels is nou eenmaal part of the job.

Zolang er nog steeds sprake is van echte liefde, is een ruzie niets om je zorgen over te maken.

Ruzie tussen koppels

Je hebt je ruzies vast weleens besproken met je besties. Grote kans dat dit soort situaties haar bekend in de oren klinken. Het is nou eenmaal zo dat bij haast iedereen de oorzaak van de ruzie overeenkomt. Wij hebben de vijf meest voorkomende oorzaken van ruzie tussen koppels verzameld. Herken jij je (en je lover) hierin?

1. Nét het verkeerde zeggen

Helemaal niemand kent jou zo goed als dat je lover (en oké, je ouders) dat doet. Dat maakt het het nog pijnlijker wanneer je liefje iets verkeerds zegt, waardoor het vaak resulteert in ruzie. Het is dus heel belangrijk om goed te luisteren naar elkaar en niet alles er zomaar uit te floepen.

2. Onenigheden (bijvoorbeeld over de seks)

Wanneer er verschil in libido is, kan dit een best grote aanslag hebben op jullie relatie. Het is helemaal niet gek dat jullie niet altijd evenveel zin hebben in seks. Sterker nog: volgens een onderzoek uit 2015 ervoer 80% van de koppels een ‘verschil in verlangen’ met hun liefje. Als dit verschil steeds groter wordt, kan het lastig zijn.  Maar praat erover met elkaar, dat is echt al het halve werk.

3. Niet naar elkaar luisteren

Niks kan zo irritant zijn als iemand die niet naar je luistert. Niet geheel gek dat dit dan ook in het lijstje staat van de voorkomende oorzaken van ruzies tussen koppels. Maar wat is dan de oplossing? Neem uitgebreid de tijd om te luisteren naar je lover en probeer liefdevol en tactvol te reageren. Je houdt toch van je liefje? Dan kun je dit best.

4. Alles wat met technologie te maken heeft

Zit jouw liefje vaak op zijn of haar telefoon? Om gek van te worden, niet? Dit is dus dan ook een vaak voorkomende oorzaak van een ruzie. Ook hierbij geldt: maak het bespreekbaar. Misschien heeft hij of zij het wel helemaal niet door dat het jou zo erg stoort.

5. Werktijden

Het kan soms best lastig zijn wanneer het werk van een van de twee veeleisender is dan die van die ander. Het kan zo zijn dat je na je werk te moe bent om nog gezellig te doen, of dat je je carrière prioriteit geeft boven je relatie of dat je het na je werk ook alleen nog maar kan hebben óver je werk. Dit is dan ook een veel voorkomende oorzaak voor een ruzie.

Lees ook: Ruzie in je relatie: effectief ruziemaken is een ding en zo doe je het

Reageer op artikel:
Dit zijn ze: de 5 meest voorkomende oorzaken van ruzie tussen koppels
Sluiten