Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 6 jun 2018

Maak je geen zorgen: Dankzij deze vijf tips blijft je vriendje nooit lang boos als jullie ruzie hebben gemaakt

Jouw vriendje is de leukste, de knapste en de liefste op aarde. Maar zelfs leuke vriendjes weten precies welke knoppen ze moeten indrukken om jou boos te maken. Is het weer zover? Dankzij deze tips kun je de ruzie uitpraten op een volwassen manier.

Ruzie uitpraten

Je single besties hebben nooit problemen met ruziemakende vriendjes. Maar toegegeven, de relatie die je met je jouw lover hebt zou je in geen honderd jaar opgeven. Ook als je wéér ruzie maakt in IKEA en jullie maar niet kunnen kiezen in welk restaurant jullie gaan eten. En dat terwijl je zo’n freaking honger hebt.

De volgende vijf tips helpen je in ieder geval om jullie weer zo snel mogelijk als verliefde tortelduifjes door het leven te gaan. Ruzie uitpraten doe je zo:

1. Pak je ruimte

Het laatste wat je wil is in de buurt zijn van die irritatiebron. Relatiecoach Susan Winter zegt daarom dat het heel verstandig is om even je ruimte te pakken. Zelfs wanneer je het liefst als een pitbull van je af wil bijten.

Geloof ons, stap één van de ruzie uitpraten is de makkelijkste.

2. Maak nooit ruzie via de app

Je kent het vast wel: je krijgt een appje en dat valt TOTAAL niet in goede aarde. Je voelt jezelf boos worden, je handen beginnen te trillen en de ad rem persoon die je bent, is al bezig om een vuil bericht terug te sturen. Wacht even.

Ruzie maken via je telefoon is niet oké. Niet alleen zeg je dingen waar je ontiegelijk veel spijt van krijgt, de ruzie wordt alleen maar groter dan het zou moeten zijn.

3. Stuur in plaats daarvan dit berichtje terug

Zodra je niet enkel in scheldwoorden iets op papier kunt zetten, is het tijd om contact op te nemen met je liefje. Die je op dit moment nog geen liefje kunt noemen, maar toch.

Houd deze dingen in gedachte: stel je bericht zó samen dat het niet leidt tot nog meer drama. Houd het kort, ook al heb je 1001 dingen te zeggen waarom hij nu toch echt te ver is gegaan. Blijf rationeel en houd je appje zakelijk.

Voorbeeld: ‘Ik ben gekwetst door wat er zojuist is gebeurd. Ik wil graag met je praten om dit op te lossen.’ Er is nu geen schijn van kans dat de schat iets lulligs tegen je durft te zeggen.

4. Spreek in de ik-vorm

Een man die met het vingertje gaat wijzen is er één waar je schurft van krijgt. Wie ooit feedback-les hebt gehad weet dit al: praat in de ik-vorm. ‘Ik vind het niet leuk, omdat…’ werkt namelijk veel beter dan ‘Maar jij doet dit en dat en dat!’

5. Spreek hem aan met zijn bijnaam

Als jij je vriend spetter of foefje noemt – LOL! – helpt het om deze bijnaam te gebruiken als je het gesprek begint. Ruzie uitpraten gaat zo een stuk makkelijker. Mensen zijn er allergisch voor wanneer je de voor- en achternaam gebruikt tijdens het goedmaak gesprek, juist omdat het nog meer afstand tussen jullie creëert.

Succes!

Reageer op artikel:
Maak je geen zorgen: Dankzij deze vijf tips blijft je vriendje nooit lang boos als jullie ruzie hebben gemaakt
Sluiten