Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 23 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

Tips van Sam Fine – Koning der make-up voor de (donkere) vrouw

Sam Fine. Een begrip voor de donkere vrouw. Hij is onder andere bekend als de visagist van Tyra Banks en Vanessa Williams. Hoewel vrijwel iedere donkere vrouw geld uitgeeft aan cosmetica, wordt er wat ons betreft nog te weinig aandacht aan hun benodigdheden besteed. Sam Fine gaf een paar tips weg die nuttig zijn voor iedere vrouw, welke huidskleur dan ook.

Zet je wenkbrauwen aan met poeder

Dames met donkere wenkbrauwen moeten hun wenkbrauwen kleuren met chocolade/espresso-achtige tinten. Dit doen wij dames vaak met behulp van wenkbrauwpotloodjes wat er echter voor zorgt dat de natuurlijke touch van je wenkbrauwen erg snel verdwijnt. De oplossing? Gooi er een beetje poeder over heen. Dit hoeft niet eens perse een kleur te zijn die overeen komt met je wenkbrauwpotlood. Poeder wat je gebruikt om glimmen te voorkomen kun je met gemak een beetje aanbrengen over je wenkbrauwen. Volgens Sam is het een wereld van verschil.

Verberg je sproetjes niet

Als je foundation op doet, probeer dan nóóit je sproetjes te verbergen. Ze geven juist karakter en je wil ook niet ‘te’ perfect overkomen. Fine vertelt dat Tyra zo gek is op haar sproetjes dat ze ze soms gewoon weer aanzet met een potloodje als ze vindt dat ze te erg zijn weggewerkt met make-up.

Eerst je lippen

Niets mooier dan een zacht gestifte lip. Maar ook niets lelijker dan een droog, vellerig lipje waar lippenstift alleen maar de barstige boel gaat benadrukken. De truc? Smeer je lippen goed in met een dikke laag vaseline voordat je aan je make-up begint. Als je eindelijk klaar bent met de rest van je make-up is de vaseline geheel ingetrokken en is je lip klaar voor een dotje kleur.

Gebruik bronzer

Als Fine vindt dat je iets sowieso in je make-up tasje moet hebben zitten is het bronzer. Ook als je al een fijn kleurtje van jezelf hebt. Juist aangebrachte bronzer zorgt er niet alleen voor dat je botstructuur mooi uitkomt, maar ook dat je over het algemeen mooier op foto’s staat. Aanschaffen dus.

De juiste foundation

Als je echte coverage wil voor bijvoorbeeld plekjes of pukkeltjes, kun je volgens Fine het beste kiezen voor een foundation met een hoge dekking in plaats van meerdere lagen gaan smeren.

Reageer op artikel:
Tips van Sam Fine – Koning der make-up voor de (donkere) vrouw
Sluiten