Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 21 apr 2017

Cheers! Van samen met je lover dronken worden krijg je een sterkere relatie

Als je nog een excuus zocht om vanavond samen met je lover de kroeg in te duiken of thuis een fles wijn open te trekken, dan hebben we dat voor je. Samen een drankje doen en iets te diep in het glaasje kijken is namelijk niet alleen maar een leuke aangelegenheid. Het is ook nog eens goed voor je relatie.

Trek die fles wijn gerust open. Alcohol drinken is namelijk een soort relatietherapie. En dan goedkoper én leuker.

Samen alcohol drinken maakt je relatie sterker

Wetenschappers onderzochten voor hun onderzoek drieduizend koppels die gemiddeld al 33 jaar getrouwd waren. Wat is nou het geheim van een goed huwelijk, vroegen zij zich af. En wat bleek: alcohol kan helpen om je relatie sterker te maken.

Uit het onderzoek bleek dat de koppels die samen alcohol dronken gelukkiger waren in hun relatie dan de koppels waarbij er niet samen werd gedronken. Als een van beide wel drinkt en de andere niet, dan is dat juist weer slecht voor je relatie.

Twijfelde je er nog over of je vanavond wel alcohol zou gaan drinken? Trek die fles open, ga naar de kroeg. Doe het niet voor jezelf, maar voor je lover.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit ook lezen: Wanderlove: Waarom samen met je lover op reis gaan jullie sterker maakt

Reageer op artikel:
Cheers! Van samen met je lover dronken worden krijg je een sterkere relatie
Sluiten