Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 10 aug 2017

Bewezen: Samen slapen met je hondje is goed voor jou en voor hem

Haren, kwijl en vieze pootjes: er zijn wel honderd redenen te bedenken waarom jouw trouwe viervoeter niet in jouw bed zou moeten kruipen. Maar jij als trotse eigenaar van een hond denkt daar wel anders over. En gelukkig is nu aangetoond waarom jij juist wél met jouw hondje samen wil slapen.

Jij vindt kusjes van jouw hond helemaal niet vies en knuffelt graag met dat lieve monstertje. Tot ongenoegen van jouw gasten, want die vinden het maar ‘een vies beest’. Hou op hoor, jij weet wel beter en jouw hondje is toevallig het allerschoonste hondje ever.

Stinken? Nee er is iets mis met je. Samen slapen hoeft vanaf nu ook geen taboe meer te zijn, want het is eigenlijk hartstikke goed voor je, blijkt uit recent onderzoek.

Het geeft je een veilig gevoel

Het is niet voor niets dat de wolf vroeger is afgericht om de mens te beschermen. Honden geven je een veilig gevoel, want hoe klein hij ook is: deze viervoeter zal er alles aandoen om zijn baasje te beschermen. Ook ‘s nachts. Zijn aanwezigheid geeft je namelijk een veilig gevoel en dit helpt bij aan een goede nachtrust.

De ademhaling en hartslag van jouw hond is rustgevend

Uit onderzoek is gebleken dat dit namelijk een kalmerend effect heeft op jou. Daarnaast is al eerder bewezen dat honden depressiviteit kunnen verminderen. Zo ook in de slaapkamer. Het piekeren voor het slapen gaan is met een hond in jouw slaapkamer daarom vele mate minder.

Samen zijn jullie sterk

Naast dat dit natuurlijk hartstikke fijn is, verbetert het ook nog eens de band die jij hebt met deze kanjer. Daarom is het hartstikke goed om lekker samen jouw bedje in te kruipen, zeker als jij de nacht alleen moet doorbrengen. Trouwens, ook als jij een vriend hebt. Hij schuift maar een eindje op. Wie is er nou belangrijker? Precies.

Dit wil jij ook lezen:Wow! Binnenkort kun je precies weten wat je hond zegt dankzij een vertaalapparaatje

Reageer op artikel:
Bewezen: Samen slapen met je hondje is goed voor jou en voor hem
Sluiten