Redactie
Redactie Love 4 sep 2020

Samen slapen met je vent is enorm goed voor je

Samen een bed delen is veel lekkerder dan alleen. Het moment dat je in je heerlijke bedje kruipt en je jezelf tegen hem aan kan nestelen is puur genot.

Goed nieuws: uit onderzoek blijkt dat samen slapen niet alleen genot is, maar ook heel gezond.

Samen slapen is het fijnste op de wereld

Lekker in bed kroelen met de vent van je dromen is het fijnste wat er is. Maar dat is niet het enige, want lekker in hetzelfde bed slapen is enorm goed voor je gezondheid, volgens een onderzoek van Andrea Petersen in The Wall Street Journal.

Sterker nog, het kan wel eens één van de redenen zijn dat koppels met een intieme relatie gezonder zijn én langer leven.

Zoveel voordelen

Het onderzoek heeft ook nog eens aangetoond dat wij vrouwen met niemand zo lekker slapen dan met onze boyfriend. Als je naast hem ligt voel je je namelijk veilig. Dit zorgt ervoor dat je cortisol hormoon wordt verlaagd en daardoor ervaar je minder stress.

Wendy M. Troxel, assistent-professor in psychiatrie en psychologie aan de Universiteit van Pittsburgh vertelt: ‘Een bed delen kan ervoor zorgen dat oxytocine, ook wel het liefdeshormoon, wordt aangemaakt en dat zorgt ervoor dat je lekker slaapt en dat je geen angst voelt.’

Hou ‘m in bed

Mocht je de volgende dag een belangrijke afspraak hebben of een tentamen waarvoor je zenuwachtig bent: zorg dan dat je vent naast je ligt. Je zult je vast kiplekker voelen de volgende dag. Daarnaast val je waarschijnlijk sneller in slaap en word je minder vaak wakker ’s nachts.

Wil je je relatie en gezondheid een nog dikkere boost geven? Slaap dan ook nog eens naakt. Ook dat is namelijk zéér goed voor je. Merci wetenschap.

Ben je single? Probeer dit: Bewezen: Samen slapen met je hondje is goed voor jou en voor hem

Reageer op artikel:
Samen slapen met je vent is enorm goed voor je
Sluiten