7 dingen die echt verschrikkelijk zijn aan samen slapen – dus hé ho ben jij even blij dat je single bent

Oké oké, knuffelen is fijn, iemand die je even snel opwarmt ook en een avondkus op je voorhoofd mag er ook wel wezen. Toch zijn er genoeg dingen die we vreselijk vinden aan samen slapen met een partner. Hold on.

Samen slapen is echt niet zo hemels als iedereen altijd zegt. Ja het bovengenoemde is fijn maar wij kunnen ook genoeg dingen bedenken die echt niet zo chill zijn.

Samen slapen is echt niet altijd even fijn

Jij draait je liever alleen om in bed dan samen. Deze zeven irritaties kennen we allemaal, jij even blij dat je single bent.

1. Je hoeft in niemand z’n scheetlucht te liggen

Twee chille dingen: 1) Je ligt niet in de stank van je partner en 2) heb je iets te veel gesnoept van het uienstoofpotje? Kun je zelf wel lekker je gang gaan onder het dekbed zonder je in te moeten houden voor een liefje. Daar pakken ze jou niet mee.

2. Samen slapen met een zaag

Het gevoel dat je naast een zaag ligt te tukken, gaat echt door merg en been. Nee hoor, jij slaapt veel liever alleen.

3. Een partner die ligt te draaien

Is HEEL vervelend. Ben je net ingedommeld, draait de ander zich weer zes keer om en ben je weer zo wakker als een uur geleden. Hoe irritant.

4. Je bepaalt je eigen bedtijd

Want samen slapen betekent ook rekening houden met elkaar en daar ben jij niet zo van. Je wilt zelf bepalen hoe laat je gaat slapen en of je nog zin hebt om een serie te kijken in bed.

Dan hebben we dit nog niet eens benoemd: Praat je in je slaap? Dan ben je uniek én empathisch

5. Geen kachel of ijsschots in je bed

Een slaapgenoot die altijd super warm voelt in bed is echt niet zo fijn als je zou denken, zeker niet als jij ook een persoon bent die het stikheet heeft en in de winter nog onder een zomerdekbed slaapt. Andersom zit jij ook niet te wachten op iemand met ijsklompen als voeten. Jij focust je alleen op je eigen lichaamstemperatuur. Winnen.

6. Samen slapen met iemand die nog tot laat op een scherm kijkt

Heel irritant: een partner die nog tot laat op een scherm zit te kijken. Dat felle blauwe licht schijnt daarmee ook in jouw ogen terwijl je juist lekker wil gaan slapen. Legt iemand eindelijk die vervelende telefoon weg, kan jij niet meer slapen van de irritatie. Heb jij geen last van in je uppie.

7. Je hebt het dekbed én alle kussens voor jezelf

Heel fijn want het liefst rol jij je op als een knakworstje in een luchtig wit broodje. Als je alleen slaapt kun je doen met je dekbed wat je wilt en kun je ook nog eens kiezen welk kussen je gebruikt, welk kussen bij je buik ligt en welk kussen je beschermt tegen al het kwaad.

Reageer op artikel:
7 dingen die echt verschrikkelijk zijn aan samen slapen – dus hé ho ben jij even blij dat je single bent
Sluiten