Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 10 aug 2017

Samen sporten met je lover is goed voor je rela en dit is waarom

Samen met je vent sporten lijkt wellicht iets waar ruzies door zouden kunnen ontstaan, want misschien beginnen jullie niet op hetzelfde niveau of traint de één überhaupt harder dan de ander. Maar niets is minder waar. Regelmatig trainen is goed voor zowel je lijf, als je gemoedstoestand en als duo trainen kan je relatie alleen maar ten goede doen.

Goed voor de relatie

Samen met je partner zijn is altijd goed voor je humeur, maar het helpt ook met je energieniveau op peil houden, als je als team een uitdaging aangaat. Je hebt constant iemand in je buurt die je kan wijzen op houdingsverbeteringen.

Maar diegene is er ook om je positieve feedback te geven en aan te moedigen wanneer nodig. Elkaar helpen met het behalen van doelen versterkt het teamgevoel. En je liefje is tenslotte de fijnste teamgenoot om te hebben.

Jullie motiveren elkaar

Het komt wel eens voor dat je motivatie inzakt als je in je eentje gaat trainen en je daardoor niet tot het uiterste gaat. Maar trainen met een partner zorgt ervoor dat je gedreven blijft. Niet alleen omdat je indruk op elkaar wil maken, maar ook omdat er altijd iemand is om zelfs de kleinste verbeteringen te zien. Om vervolgens vol trots jou op deze verbeteringen te wijzen.

Jullie dagen elkaar uit

Dat aanmoedigen is leuk en aardig, maar een gezonde doses competitie zorgt er pas echt voor dat je hart sneller gaat kloppen. Geen van beide wil de achterblijver zijn, waardoor jullie harder je best doen. De gedrevenheid om als snelste je persoonlijke doelen te behalen is bevorderend voor de doelen die jullie samen gesteld hebben.

Beter voor de gains

Rust tijdens het trainen is even belangrijk als het trainen zelf. Je geeft je spieren tijd om bij te komen en te groeien. Als je met een partner traint dan kun je elkaar spotten. Wanneer de één bezig is, kan de ander een rustmomentje pakken en vice versa.

Samen op je voeding letten

Het kan zo zijn dat als maar één persoon in de relatie bezig is met een gezonde levensstijl, diegene vaker cheat momentjes zal hebben, dan wanneer beiden op de gezonde toer zijn. Je reikt toch minder snel naar die zak chips als jullie samen bezig zijn doelen te behalen. En als jullie wél een cheat momentje willen hebben, dan is het sneller iets wat jullie samen doen.

Goed voor je seksleven

Hoe actiever je bent, hoe meer endorfines je lijf aanmaakt. Je voelt je gelukkiger, lekkerder in je vel. Door al het trainen is je lijf ook strakker. Het is begrijpelijk dat je dan opgewonden kan raken bij het zien van je zwetende, afgetrainde schatje. En met al die gierende endorfines en feromonen in de lucht, is elkaar bespringen soms bijna onvermijdelijk.

Samen een activiteit beoefenen zorgt voor een tevredenheidsgevoel, waar bankhangen en ijs eten gewoon niet aan kunnen tippen. Je ziet er niet alleen beter uit, maar je voelt je ook goed. En je liefje was er niet alleen bij, maar hij was een essentiële factor in het behalen van die doelen. Jullie zijn tenslotte een eenheid, een geoliede machine. Waar wacht je nog op? Pak je man en duik die sportschool in.

LEES OOK: 21 dingen die je ineens merkt wanneer je begint met sporten

Reageer op artikel:
Samen sporten met je lover is goed voor je rela en dit is waarom
Sluiten