4 redenen waarom het beter is om misschien niet met je beste vriendin samen te wonen

De droom van jou en je beste vriendin was altijd al om te gaan samenwonen. Al sinds jullie elkaar hebben ontmoet, zijn jullie onafscheidelijk. Hoe leuk zou het daarom zijn om samen te gaan wonen? Maar vraag je voordat jullie dat doen even af of het wel echt zo leuk is?

Jullie hebben de grootste lol samen. Maar ook als het er op aan komt kunnen jullie serieus zijn. Heb je een gebroken hart? Je beste vriendin raapt je op en zorgt ervoor dat jij weer kan lachen. De beste momenten in je leven heb je met haar meegemaakt.

De niet zo leuke nadelen van samenwonen met je beste vriendin

Vanaf de eerste ontmoeting wisten jullie gelijk dat jullie vriendschap voor altijd was. Bijna elke dag zijn jullie samen. Dus waarom kunnen jullie niet net zo goed gaan samenwonen? Deze vier redenen vertellen je waarom samenwonen met je vriendin niet altijd een goed idee is.

1. Jullie zitten nu de hele tijd op elkaars lip

Samenwonen met je beste vriendin klinkt misschien als de ultieme droom. Maar dit kan er ook voor zorgen dat jullie vriendschap wordt verpest. (?) Samenwonen betekent natuurlijk ook elke dag samen zijn. Ook tijdens de momenten dat jullie elkaar even niet kunnen uitstaan.

Natuurlijk hebben jullie in al die jaren van jullie vriendschap irritaties en ruzies gehad. Maar toen kon je jezelf even terugtrekken in je eigen huis. Nu zitten jullie samen onder een dak met weinig privacy.

2. Je hebt geen tot minder tijd meer voor jezelf

Toen je nog niet met je beste vriendin samenwoonde, had je nog vaak tijd alleen. Dat geef je voor een groot deel op. Jullie hebben natuurlijk wel allebei een eigen kamer, maar soms wil je gewoon even in je eentje met een zak chips op de bank gaan liggen.

3. Jullie horen alles van elkaar

Jullie weten natuurlijk alles van elkaar. Wie jullie leuk vinden, wie jullie niet mogen en met wie jullie wel naar bed zouden willen. Maar nu jullie samenwonen hoor je ook al haar nachtelijke bezoekjes. Verhalen horen van je beste vriendin over haar avonturen is oké. Maar haar ook echt bezig horen is weer een ander verhaal.

4. Je ruimt minder of juist meer op dan je vriendin

Jij hebt graag een net opgeruimd huis, maar jouw beste vriendin vindt rommel misschien niet zo erg. Of andersom. Dit gaat voor kleine irritaties en misschien wel ruzies zorgen. In het begin lijken deze discussies misschien onschuldig, maar na een tijdje is het een stuk minder leuk.

Samenwonen met je beste vriendin betekent natuurlijk niet altijd dat het fout moet gaan. Zorg er in ieder geval voor dat jullie bepaalde zaken goed bespreken en duidelijke afspraken maken voor jullie eraan beginnen. Zo lukt het jullie toch om jullie droom uit te laten komen.

Meer over love:

Reageer op artikel:
4 redenen waarom het beter is om misschien niet met je beste vriendin samen te wonen
Sluiten