Gina Koninkx
Gina Koninkx Love 16 jul 2019

5 x waarom het helemaal niet erg is als jij en je partner langer wachten met samenwonen

Ondanks dat er veel voordelen zitten aan samenwonen: we mean, je huur halveert in prijs en je gaat er enorm op vooruit wat betreft privacy, is niet iedereen daar klaar voor. Dat is helemaal niet erg, sterker nog het is ontzettend goed dat je naar je gevoel luistert en nog even wacht.

Laat je vooral niet opjagen door mensen om je heen. Als jullie wat langer willen wachten met samenwonen is dat echt geen punt en deze vijf redenen erkennen dat.

1. Jullie luisteren naar je eigen gevoel

En dat kunnen anderen alleen maar bewonderen. Jullie zijn niet gevoelig voor druk van buitenaf en zijn goed in staat om deze keus voor jezelf te maken.

Als het voor jullie op dit moment nog niet als de juiste stap voelt is het natuurlijk onzin om al te gaan samenwonen. Kijk het lekker rustig aan en er komt vanzelf wel een moment waarop het goed voelt voor jullie allebei. Dat voel je vanzelf.

2. Jullie relatie gaat er niet aan onderdoor

Het feit dat jullie er nu nog niet klaar voor zien betekent helemaal niet dat het niet goed gaat tussen jullie. Sterker nog, het gaat juist hartstikke goed.

Samenwonen zegt niks over jullie relatie en voor sommige mensen werkt het zelfs beter om los van elkaar te wonen.

3. Jullie hebben allebei een eigen leven

Het kan ook zijn dat jullie allebei nog heel erg jullie eigen leventje leiden. Wat helemaal niet erg is als jullie je daar beiden prettig bij voelen. Zeker als jullie allebei nog jong zijn. Dat samenwonen komt vanzelf wel. Geen haast.

4. Jullie zijn jezelf nog aan het ontwikkelen voor jullie gaan samenwonen

Voordat je gaat samenwonen is het goed om eerst een aantal jaar op jezelf te wonen. Dat is logischerwijs de eerste stap die je maakt nadat je bij je ouders hebt gewoond.

Je leert je eigen huur te betalen, te koken en ook de andere verantwoordelijkheden voor je woning (en jezelf) als je alleen woont. Vervolgens ga je pas samenwonen en het is dan goed om eerst die jaren op jezelf te hebben gewoond. Als jullie nog in die eerste fase zijn is dat helemaal prima.

5. Jullie negeren de druk van buitenaf

Als iedereen in jullie omgeving al samenwoont lijkt de druk op jullie schouders extra groot te zijn. Trek je daar alsjeblieft niks van aan want het is juist zo belangrijk dat jullie deze stap pas zetten als jullie daar allebei klaar voor zijn.

Iedereen doet dingen op zijn eigen tempo en wees vooral niet bang om hardop uit te spreken tegen jullie vrienden en familie dat jullie op dit moment nog niet willen samenwonen.

Reageer op artikel:
5 x waarom het helemaal niet erg is als jij en je partner langer wachten met samenwonen
Sluiten