Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Love 20 dec 2020

Happy together! Deze tips maken het samenwonen veel makkelijker

Het is het mooiste wat er is, maar kan ook super complex zijn: samenwonen met je lover. Er verandert namelijk behoorlijk veel als jullie bij elkaar intrekken. Vooral op een positieve manier maar jullie zullen ook moeten wennen aan het 24/7 samen zijn. Als jullie ruzie hebben, kunnen jullie elkaar niet zomaar negeren. Daarom voor iedereen die samen woont met zijn of haar lief een paar praktische tips.

Voor het eerst samen de sleutels van jullie nieuwe woning ontvangen, is een waanzinnig moment. Tijd voor champoepels natuurlijk. Dankzij deze tips wordt het samenwonen met de liefde van je leven een feestje.

Samenwonen zonder ruzies

Jullie vinden het ongetwijfeld spannend om te gaan samenwonen maar hebben er goed over nagedacht. Je kunt niet wachten tot je elke ochtend dat leuke koppie van je partner ziet. Zo houden jullie het altijd gezellig met elkaar.

1. Denk na over een praktische ruimte

Een loft? Cool! Maar bedenk je ook dat jullie dan dus 24/7 bovenop elkaars lip zitten. Zelf weten natuurlijk maar als het mogelijk is, is het verstandig naar een praktische ruimte te kijken.

Zeker nu veel meer mensen (deels) thuiswerken is het fijn als jullie fijne werkplekken kunnen creëren of gewoon een ruimte waar je je af en toe even kunt terugtrekken. En ja natuurlijk geldt ook hier hoe groter hoe fijner maar we snappen dat dat budget technisch echt niet altijd haalbaar is.

Nog niet echt klaar voor? 5 x waarom het helemaal niet erg is als jij en je partner langer wachten met samenwonen

2. Creëer ruimte voor jezelf en elkaar

Probeer ervoor te zorgen dat jullie elkaar ook alone time kunnen geven. Dat kan dus betekenen zijn gameboy op de kamer of een extra werkplek voor jou in de extra kleine kamer in huis. Het is een kwestie van 50/50 en gun elkaar die ruimte dan ook. Zal er voor zorgen dat jullie veel soepeler langs elkaar bewegen in huis.

3. Wees volwassen als jullie samenwonen en ruzie hebben

Jullie moeten ten slotte ’s avonds weer naast elkaar in de bedstee klimmen. Natuurlijk hebben jullie wel eens ruzie, dat is volkomen normaal. Toch zullen jullie dit meteen weer moeten oplossen met een goed gesprek want weglopen of ergens anders op de bank gaan liggen heeft natuurlijk geen zin. Time to grow up!

Reageer op artikel:
Happy together! Deze tips maken het samenwonen veel makkelijker
Sluiten