Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 16 juli 2017

Zin in avontuur? Sandboarden is wat jij minimaal één keer in je leven wilt hebben gedaan

Geen helling is jou te hoog en het woord fear junky beschrijft perfect jouw karakter. Heb jij deze zomer nog jouw portie adrenaline nodig? Dan is sandboarden in de woestijn een dikke vette aanrader. Het is namelijk wintersporten in de bloedhete zomer en dat wil jij.

Als kind was geen achtbaan jou te spannend en nog steeds kick jij op het gevoel van uitdaging. Je verlegt graag jouw grenzen en wordt gelukkig van het gevoel van de spanning die door jouw lichaam giert. Reken maar dat je dit gevoel in het kwadraat ervaart in de woestijn van Huacachina in Peru bij het sandboarden.

Alleen de rit erheen is al fun

In een buggy word jij naar de zandheuvel gereden. Deze rit an sich is al een mega vette ervaring. Met hoge snelheid word jij namelijk door het zand vervoerd, wat lijkt op een heftige achtbaan. Dan word je boven aan de heuvel op een snowboard gezet en duwen ze je van de berg af. En dat ziet er ongeveer zo uit:

Tips

Je kan kiezen voor een tour van één of twee uurtjes, maar neem zeker die van twee uur. Dit kost slechts 13 euro en de tijd vliegt voorbij. Het is handig om dichte schoenen en een langere broek te dragen, want het zand kan behoorlijk heet worden. Vergeet vooral geen zonnebrand en water mee te nemen, want ja: je zit wel gewoon in een woestijn en daar verbrand je levend.

Reis jij binnenkort naar Peru? Dan kan je het sandboarding absoluut niet missen. Wil je het echt goed aanpakken, plan dan een vroege rit en dan kan je genieten van de adembenemende zonsopgang. Het leven is zo mooi.

Leesvoer voor onderweg:Dit zijn de 10 leukste boeken om mee te nemen op vakantie

Reageer op artikel:
Zin in avontuur? Sandboarden is wat jij minimaal één keer in je leven wilt hebben gedaan
Sluiten