Renée
Renée Nieuws 9 jun 2018
Leestijd: 4 minuten

Hallo droombestemming! 5 redenen om dit jaar nog een romantische vakantie naar Santorini te boeken

Het is hoog tijd om je vakantieplannen voor de toekomst vast te leggen. Ben je toe aan een zonnige bestemming waar je van iedere straathoek een foto wil maken? Dan is Santorini sowieso je droombestemming. Beautify’s Renée vloog erheen in mei en vertelt je waarom jij ook naar Santorini zou moeten gaan. Santorini is tot nu toe de mooiste plek die ik OOIT heb gezien. Hoewel ik op verschillende mooie plekken ben geweest, heeft Santorini echt iets magisch. Je moet even door de toeristen heen kijken en op een gunstige tijd van het jaar gaan, maar dan krijg je er ook echt iets voor terug.

Waarom Santorini zo’n aanrader is

Ja, het is druk op Santorini. Het eiland is klein – 76 vierkante meter – en zo ontzettend mooi dat jij lang niet de enige bent die het wil zien. Maar wauw, je weet niet wat je ziet wanneer je er eenmaal bent. Dit zijn in ieder geval de vijf beste redenen om te gaan:

1. In Oia is iedere straathoek fotogeniek

Neem een goede camera mee, want in Oia wil je alles wat je ziet op de foto zetten. Dit is het (enige) pittoreske dorpje op Santorini waar alles zo wit is dat je echt je zonnebril nodig hebt. Tel daar de blauwe daken bij op en je Instagram feed is on fire.

PS: Geef alsjeblieft iets meer geld uit aan je vakantie en verblijf in Oia. Dit is echt het mooiste deel van Santorini. Eén dag om Oia te ontdekken is echt te weinig. Juist als je langer blijft maak je op de rustige tijdstippen al je perfecte shots.

PSS: De lekkerste gyros scoor je voor 4 euro bij Pito Gyros. Alleen daarom zou ik al terug willen naar Santorini.

2. Het gemiddeld aantal zonuren op Santorini ligt hoog

Ga je voor, tijdens of vlak na de zomer op vakantie? Dan is een zonnetje wel zo lekker. Op Santorini zit je dan een groot deel van het jaar goed. Met gemiddeld 2890 zonuren per jaar heb je genoeg uren om aan je kleurtje te werken.

Ik zou zeggen dat de beste reistijd zo tussen mei en oktober is. In mei is het overdag lekker warm en koelt het ‘s avonds af. De rest van de zomer mag je op hoge temperaturen rekenen. Oktober en mei zijn qua temperaturen met elkaar te vergelijken.

3. Dit is de meest romantische bestemming ooit

De wereld kent veel romantische plekken, maar Santorini is wel echt een topper. Als je hierheen gaat, doe het dan alsjeblieft met je lover. Het eiland, en dan vooral Oia, is zo mooi dat je vanzelf de hele dag hand-in-hand gaat lopen.

Santorini is een prima vakantiebestemming om met je moeder of een vriendin heen te gaan. Maar met je vriend is het wel extra bijzonder.

4. Mensen van over de hele wereld vliegen naar het eiland voor de zonsondergang

Op menig bucketlist staat de zonsondergang in Oia op nummer 1. Met een speciaal uitzichtspunt is dit een absolute must om eens te zien. En inderdaad, de zonsondergang op Santorini is echt heel mooi.

Nog meer reden om langer in het dorpje te blijven: op een bewolkte dag is de ondergang niet zo magisch. Dan doe je de volgende dag gewoon nog een poging.

5. Je kunt in één week het hele eiland ontdekken

Juist omdat het eiland klein is ontdek je in één week heel Santorini. Je huurt voor een habbekrats een auto waarmee je heerlijk kunt rond tuffen. Tenminste, zorg wel dat je de hellingproef goed onder de knie hebt. Want steile hellingen kom je hier veel tegen.

Tip: bezoek Emporio en ga naar het cafeetje To Kafenedaki tou Emboriou. De eigenaar is zo onwijs lief en vriendelijk dat je hier zeker een fooi achterlaat. En hij doet z’n best om jou en je lover zo leuk mogelijk op de foto te zetten. Ook niet geheel onbelangrijk.

Oh, en juist omdat het hier juist NIET toeristisch is, is het heerlijk om foto’s te maken:

Ik kan nog zóveel meer over Santorini vertellen. Daarvoor kun je het beste in mijn DM sliden.

Reageer op artikel:
Hallo droombestemming! 5 redenen om dit jaar nog een romantische vakantie naar Santorini te boeken
Sluiten