Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 15 juli 2019

Sarcastische meisjes zijn de allerbeste vriendinnen die de wereld zich kan wensen

Sarcasme is niet iets wat je jezelf aan kunt leren. Het is iets in je karakter wat er altijd al in heeft gezeten en wat je je hele leven ´achtervolgt´. Maar helemaal gek is het niet om de stempel sarcastisch te krijgen. Sarcastic girls make the best friends in the world:

1. Je bent een ster in compliming

Sarcastische meisjes doen aan ‘compliming’. Oftewel een compliment en een belediging in één zin. Jij kan dingen zeggen als: ‘Ik vind jou net zo leuk als mijn derde konijntje Snuf’ dan bedoel je dat je best friend je net zo dierbaar is als Snuf. Door dit te doen kunnen anderen makkelijker je complimenten ontvangen en is het allemaal met een speelse knipoog.

2. Je legt nergens een taboe op

Als sarcastische vriendin zie je nergens de schaamte van in. Elk onderwerp kan met jou worden besproken zonder dat het ongemakkelijk wordt. Met je sarcastische opmerkingen weet je gek genoeg iedereen op zijn of haar gemak te stellen.

3. Je bent mega relaxed, altijd

Want waarom druk maken om iets wat toch niet meer te veranderen valt? En uiteraard zeg je dat allemaal met de nodige sarcasme. Je weet je vriendinnen altijd in te laten zien dat het leven niet zo zwaar is als het soms lijkt. Maar ook als een vriendin je afzegt of een uurtje later komt ben jij niet zo snel over de rooie. Want ach, sarcasme lost een hele hoop op in het leven.

4. Je bent goed in luchtig discussiëren

Wat je de perfecte discussiepartner maakt voor al je vriendinnen zonder dat jullie huilend uit elkaar gaan aan het einde van de avond. Een discussie met jou betekent feest in plaats van ellende.

5. Je wordt niet boos als jij een keer ´de sjaak´ bent

Je vriendinnen mogen je gerust af en toe als pispaaltje gebruiken of een flauwe grap naar je hoofd gooien. Gênante verhalen over jou die worden herhaald op je verjaardag in front of everyone vind jij helemaal niet erg. Nee, jij vindt het prima om een keer de sjaak te zijn.

6. Je bent extreem eerlijk

Wat je vriendinnen je niet direct in dank afnemen maar achteraf altijd. Bovendien weet je de harde waarheid ook altijd met je oude vertrouwde vleugje sarcasme te brengen waardoor ze nooit gekwetst raken door je eerlijke woorden. Als ze jou iets vragen dan durven ze hun hand in het vuur te steken voor een glas eerlijk antwoord.

7. Je neemt vijanden op een tactische manier te grazen

Want sarcasme is nooit precies te vangen of te beoordelen door een ander. Je bent een ster in vlijmscherpe opmerkingen naar vijanden van jou en je vriendinnen. Maar of ze jou ooit een gemeen meisje kunnen noemen? Nope. Sarcastisch? Ja, dat wel.

8. Je bent hi-la-risch

Een sarcastische vriendin is een verrijking in ieders wereld.

Dit moeten mannen zéker weten als ze met jou gaan daten:
6 x wat je wil weten als je een sarcastisch meisje gaat daten
sarcastisch

Reageer op artikel:
Sarcastische meisjes zijn de allerbeste vriendinnen die de wereld zich kan wensen
Sluiten