Ben jij al lange tijd single? Dan lijd jij waarschijnlijk aan Sarmassophobia

Maak jij altijd grappen over je single bestaan en denk je dat je eeuwig vrijgezel blijft? Dit ligt niet aan jou, je hebt waarschijnlijk gewoon last van Sarmassophobia. Dit is een angst voor daten en relaties en voor veel meiden de reden dat ze nog single zijn. Herken jij jezelf hierin? Lees dan snel verder, want dit zijn de symptomen.

Sarmassowatte? Sarmassophobia is de angst voor daten en relaties. We lachen er altijd om, maar deze angst bestaat dus echt. Breekt het zweet je altijd uit als iemand met je flirt in club? En weet je nooit hoe je moet reageren als je crush ineens tegen je praat? Grote kans dat jij lijdt aan Sarmassophobia.

De symptomen van Sarmassophobia

Wij zetten de acht symptomen van Sarmassophobia voor je op een rijtje, wie weet is dit de reden achter je vrijgezelle leventje.

1. Als je op date gaat voel jij je altijd erg misselijk en nerveus

Het grote moment is bijna daar, straks ga je op date met een potentiële lover. Ineens voel jij je totaal niet lekker en sta je op het punt de date af te zeggen. Komt dit bekend voor? Dan neemt de angst voor de date het over en krijg je hier lichamelijk last van.

2. Je smeert ‘m als het serieus wordt

Een serieuze relatie? Niet voor jou. Als iemand te serieus met je begint te worden, begin jij steeds afstandelijker te doen. Je kan het niet helpen, het komt je gewoon te dichtbij.

3. Je bent enorm kieskeurig

Je staat bekend als de veeleisende vriendin van de groep, zelfs het meest kleine detail kan voor jou een afknapper zijn. En nu lijk je misschien een kieskeurige dame, maar eigenlijk ben je bang om iemand leuk te vinden en in een serieuze situatie te belanden. Dus ja, dan wijs je iemand liever af omdat hij of zij een rood shirt draagt.

4. Het blijft altijd bij een beetje flirten

Dat je bang bent voor daten en relaties, betekent niet dat je ook bang bent voor flirten. Tijdens het uitgaan knipoog jij er flink op los, maar verder dan dat laat je het niet komen. In een hele gekke bui geef je iemand misschien je nummer, maar daar doe je dan verder ook niets mee.

5. Soms (op een blauwe maandag) wil je ineens wel een relatie

Veel vriendinnen zien je als de koude meid die nooit in een relatie gaat belanden, maar soms (heel soms) wil je niets liever dan een leuke vriend of vriendin. Je bent alleen zo bang voor het hele proces dat aan een relatie vooraf gaat, dat je het vaak maar laat voor wat het is.

6. Je houdt vast aan het perfecte plaatje

Als (maar áls hè) jij ooit een relatie krijgt, dan moet deze wel absoluut perfect zijn. Voor minder dan dat doe jij het niet. En hoewel dit misschien heel romantisch klinkt, heeft dit alles te maken met Sarmassophobia. Zo heb je namelijk eerder een reden om iemand af te wijzen en niet naar die ene date te gaan.

7. Je bent opgelucht als relaties weer over gaan

Waar veel meiden in bed liggen met een gebroken hart, haal jij weer opgelucht adem. Hoeveel je ook van hem of haar hield, van het idee alleen al kreeg jij het benauwd.

8. Je laat vaak niets meer van je horen

Jep, het beruchte ‘ghosten’, dat doe jij als geen ander. Je bent er niet trots op, maar soms voelt het alsof er geen andere uitweg is. Als het je allemaal te serieus wordt, dan piep jij er snel tussenuit en laat je nooit meer iets van je horen.

Komt dit allemaal bekend voor? Welkom in de groep der meiden met Sarmassophobia.

Lees ook: Ben jij single? Volgens experts ben je het gelukkigst en leef je het langst

NSMBL

Reageer op artikel:
Ben jij al lange tijd single? Dan lijd jij waarschijnlijk aan Sarmassophobia
Sluiten