Say what! Chocolade kan je slimmer maken en dit is waarom

Chocolade, het water loopt je in de mond door er alleen maar aan te denken. Een lekker zoet en romige blokje dat smelt op je tong. En wat blijkt nu? Je wordt niet alleen gelukkig van de heerlijke smaak, je wordt ook slimmer van je favoriete tussendoortje. Écht waar.

In een wetenschappelijke studie, gepubliceerd in het tijdschrift Appetite, werden gegevens van duizend mensen, in de leeftijd van 23 tot 98 jaar, geanalyseerd. Er werd gekeken naar wat ze dagelijks aten, of ze een verhoogd risico hadden op hart- en vaatziekten en naar het functioneren van de hersenen.

Chocola is goed voor je geheugen

Toen de onderzoekers goed naar de resultaten keken bleek dat bij de respondenten die regelmatig chocolade eten, de hersenen beter werken. Denk aan: een beter werkgeheugen, ruimtelijke organisatie en goed kunnen redeneren.

Hoe het kan dat chocolade je slimmer maakt? Volgens de wetenschappers komt het door de stof cacaoflavanolen, die te vinden is in de zoete snack. De stof zit vooral in donkere chocolade en veel minder in melkchocolade.

Ook als je geen fan bent van pure chocolade, hebben we goed nieuws. In druiven, appels en rode wijn zitten namelijk ook flavanolen. Is het alweer tijd voor een tussendoortje of een glaasje wijn?

LEES OOK: 9 x waarom chocolade nog steeds je allergrootste liefde is

Reageer op artikel:
Say what! Chocolade kan je slimmer maken en dit is waarom
Sluiten