Say what! Kaas helpt met doden van kankercellen

Neem nog maar een toastje met brie. Dat is namelijk niet alleen goddelijk van smaak. Want onderzoekers hebben ontdekt dat een peptide die voorkomt in bacteriën van zuivelproducten zoals cheddar, camambert en brie kankercellen doodt.

Onderzoekers aan de Universiteit van Michigan hebben ontdekt dat een peptide genaamd nisine die ontstaat uit een bepaalde bacterie die voorkomt in kazen en sommige vleeswaren, tumoren drastisch doet verminderen. En met drastisch bedoelen we ook erg drastisch, namelijk tussen de 70 en 80 procent. WOW!

Tosti anyone?

Tijdens het onderzoek bleek dat dankzij een ‘milkshake’ van nisine de tumoren na negen weken aanzienlijk kleiner werden. De milkshake bevatte twintig keer meer dan de aanwezigheid van nisine dan in voeding.

De onderzoekers concludeerden dat nisine kanker en antibiotica-resistente bacteriën uitroeit. Een enorme doorbraak in de gezondheidszorg. Bovendien zijn er geen bekende bacteriën die resistent zijn tegen nisine.

We komen dichterbij een natuurlijk geneesmiddel

Belangrijk is, dat dit nog niet op mensen is getest en het onderzoek daarom nog in de kinderschoenen staat. Er gaan wel klinische proeven komen. En dat toont aan dat we steeds dichter bij een natuurlijke en gemakkelijkere manier komen om zowel kanker als gevaarlijke bacteriële infecties te bestrijden.

Misschien is het verstandig om nog even te wachten met op zoek te gaan naar geconcentreerde tabletten met nisine. Hopelijk kunnen er in de toekomst patiënten worden geholpen door middel van nisine. Tot die tijd: genieten van je toastjes met brie. Ode aan kaas.

Houd je ook zo van kaas? Dan vind je dit misschien ook leuk: Houd je van gesmolten kaas? Dan heb jij de allerbeste seks volgens onderzoek

Reageer op artikel:
Say what! Kaas helpt met doden van kankercellen
Sluiten