Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Body & Mind 23 januari 2017

Say what? Meisjes die elke dag chocolade eten blijven langer jong

Voor veel vrouwen gaat er geen dag voorbij zonder chocolate cravings. Zalig voor na het avondeten of bij een kop thee in de middag. Of nou ja, ´s ochtends door de yoghurt is ook geen slecht idee. Maak jij je elke dag schuldig aan het eten van chocolade? Lucky you .

Een sterker hart

The American Heart Association publiceerde onlangs onderzoeksresultaten waar menig vrouwenhart letterlijk warm wordt. De onderzoekers ontdekten een link tussen het dagelijks eten van chocolade en de conditie van het hart.

De onderzoekers onderzochten twee jaar lang de eetgewoontes van volwassenen tussen de 18 en 69 jaar oud. En het bleek dat het dagelijks eten van 100 mg chocolade zorgde voor een lagere insulineresistentie en leverenzymen. En die twee zijn weer verantwoordelijk voor minder kans op hartziekten.

Meisjes die chocolade eten blijven langer jong

Het allerfijnste nieuws (althans voor nu) is misschien wel dat we langer jong blijven door het eten van chocolade. zo bleek dat mensen die elke dag chocolade eten geestelijk actiever zijn, een beter geheugen hebben en beter kunnen organiseren.

Wél wilden de onderzoekers ons er nog op wijzen dat hoe donkerder de chocolade, hoe gezonder. Maar dat wist je stiekem al.

Dat zit zo:
Waarom vrouwen chocolade eten en mannen juist vlees

Reageer op artikel:
Say what? Meisjes die elke dag chocolade eten blijven langer jong
Sluiten