Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 30 januari 2017

Say what?! Meisjes die snoozen beschikken over een uitmuntende intelligentie

Elke keer neem je je weer voor om deze ochtend wél in één keer op te staan. Maar zodra de wekker gaat druk je toch nog even een keertje op snoozen, want je ligt nog zo lekker. Dacht je dat het slecht was? Nou, totaal niet. Je bent gelukkiger, creatiever en veel slimmer.

Je beschikt over een uitmuntende intelligentie

Een Britse studie wist een verband te leggen tussen ´snoozen´ en creativiteit, intelligentie en geluk. Zo zeggen de auteurs Satoshi Kanazawa en Katja Perina dat deze manier van leven een teken is van uitmuntende intelligentie.

Hoe dit zit?

Onze voorouders waren juist gewend om vroeg te gaan slapen en vroeg op te staan. Zij leefden met het licht, vandaar dat ze ook vroeg gingen slapen en relatief vroeg opstonden. Maar meisjes die snoozen laten zien dat zij die ´regel´ niet nodig hebben. Je bent blijkbaar slim genoeg om je te ontworstelen van deze ouderwetse regelmaat in het leven.

Maar ook luisteren meisjes die snoozen meer naar hun intuïtie. We schikken ons niet naar ´het bevel´ van de wekker. Daardoor zijn jullie meer in staat om eigen oplossingen te vinden voor problemen. (lees: je mascara doen in één minuut omdat je haast hebt.)

Dat gebrabbel in je slaap is ook ergens goed voor:
Praat je in je slaap? Dan ben je uniek én empathisch

Reageer op artikel:
Say what?! Meisjes die snoozen beschikken over een uitmuntende intelligentie
Sluiten