Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 28 feb 2018

IJsprinsessen! Op deze plekken kun je al schaatsen op natuurijs

We komen er deze week niet aan onderuit om onze dikste truien, mutsen en handschoenen uit de kast te trekken. Het wordt bibberen en snotteren geblazen, dat is zeker. Maar de kou heeft ook zo zijn voordelen. Tenminste, als je van schaatsen houdt.

Het is op sommige plekken nog lang niet zo ver, maar op andere plekken kun je al met je ijzers op het ijs glijden. Pas wel op voor de sneeuw die gevallen is, want dat maakt het schaatsen op natuurijs gevaarlijker. Op deze plekken is het sowieso veilig.

Burgemeester Dedelstraat in Abcoude

In Abcoude is het ijs sterk genoeg bij het weiland van een boer op de Burgemeester Dedelstraat. Vanaf vandaag wordt daar als het goed is geschaatst.

Westergasterras in Amsterdam

De grachten in Amsterdam zijn op veel plekken nog niet zo ver, maar wel het Westergasterras achter de Gashouder. Daar wordt sinds gister al volop geschaatst.

Spettertuin in Lelystad

In Flevoland is het onder meer al zover bij de Spettertuin in Lelystad. Ook hier staan al sinds maandag schaatssporen op het ijs. En er komen er vast nog veel meer bij na vandaag.

Kaatsheuvel in Noord-Brabant

Tussen de Loonse en Drunense Duinen, gelegen in Kaatsheuvel in Noord-Brabant, staat het licht sinds gisteren al op groen. De baan ligt om een soort eiland. Hoe leuk?

Wester- en Oosterschar in Friesland

Volgens de Leeuwarder Courant is het ijs helemaal klaar bij natuurgebied Wester- en Oosterschar bij Rotstergaast. Volgens de krant is het ook nog eens één van de mooiste plekjes om te schaatsen. Love it.

Het AD heeft een heel kaartje gemaakt met plekken waar je wel of niet kunt schaatsen. De plekken waar je nog even moet wachten zijn rood, en de plekken waar je al kunt schaatsen zijn groen. Geniet er nog maar van, nu het nog kan.

Reageer op artikel:
IJsprinsessen! Op deze plekken kun je al schaatsen op natuurijs
Sluiten