7 x wat je continu overkomt als je een schattig gezicht hebt

Heb jij een schattig gezichtje? Vaak zul je daar erg blij mee zijn. Maar af en toe..

Is het hebben van een schattig gezichtje een vloek of een zegen? Vaak een zegen, maar er zijn van die dingen die alleen jou kunnen overkomen als je een schattig gezichtje hebt. De volgende zeven punten zijn vast héél herkenbaar.

1. Iedereen roept de hele tijd hoe schattig je eruit ziet

‘Aaaaahh wat zie je er lief uit’, ‘och wat een schattig gezichtje heb jij’ of ‘je kijkt zo cute’ zijn vast zinnen die jou enorm bekend voorkomen. Mensen zeggen nooit dat je er sexy uitziet, of dat je zo’n lekkerding bent. Nee, jij krijgt altijd te horen hoe lief, schattig en adorable je bent. Vaak nog met het woordje ‘aaah’ ervoor. Give us a break..

2. Je wordt continu vergeleken met een pop

Vertel maar eens eerlijk, hoevaak krijg jij te horen dat je op een pop lijkt? Vaak hè? Dat schattige gezichtje, die lieve wangetjes, die twinkelende oogjes. En met een beetje geluk heb je ook nog lang poppenhaar. Ondanks dat je vast een enorm knap gezichtje hebt, is het ook wel eens fijn om die Barbie fase te ontgroeien. Jij bent er allang overheen, maar mensen om jouw heen zien jou als levend poppetje. Je vaste begroetingen zijn dan ook vaak ‘poppetje’, ‘poppedijn’, ‘cutiepants’, ‘cutie’ of ‘sweetie’. Blugh.

3. Mensen knijpen het liefst in je wangen

‘Normale mensen’ krijgen drie zoenen als begroeting, of een hand. Maar jij niet. Mensen knijpen het liefst in die roze wangetjes van je. Squeeze squeeze. Fijn als je net je mooie blush op hebt..

4. Of ze geven je een aai over je bol

Ook zoiets ongelooflijks irritants. Je bent geen hondje die een aai nodig heeft, of wel? En dit gebeurt ook altijd op dagen dat je net een geweldig kapsel hebt (waar je drie uur over hebt gedaan). Maar dat is dan meteen verpest. Hallo pluis.

5. Ze knuffelen ook erg graag met je

Dit is natuurlijk niet zo erg. Misschien zelfs wel een fijne bijkomstigheid voor de knuffeldieren onder ons. Mensen zijn eerder geneigd om degene met een schattig gezicht te knuffelen dan diegene die juist boos kijken of nors uit hun ogen. Die keuze zou jij ook maken toch? Gratis knuffels, dag in, dag uit. Ben je geen knuffeldier? Dan is dit even afzien..

6. Je krijgt roze kadootjes

Willen alle vooroordelen zich melden? Van cupcakes met roze glazuur tot roze lipgloss. Maar ook van roze haarelastiekjes tot roze sokken. Best vreemd eigenlijk hè? Je kan prima een schattig gezichtje hebben maar heel veel van zwart houden toch? En als mensen een beetje zouden opletten zouden ze dat ook zien. Maargoed. Het is ze vergeven. Het is al lief dát ze een kadootje meenemen, vergeet dat niet.

7. Mannen denken dat ze je teder moeten aanraken

Maar ook jij wil wel eens opgepakt worden en tegen de muur worden aangedrukt. Amen. Dat je een schattig gezicht hebt betekent immers niet dat je breekbaar bent, of wel?

Reageer op artikel:
7 x wat je continu overkomt als je een schattig gezicht hebt
Sluiten