Yasmine Esser
Yasmine Esser Beauty en Style 2 dec 2020

Scheerbeurt? Met deze tips gaat scheren een stuk sneller en efficiënter

Scheren, in de winter kun je het vaak wel even uitstellen. Want tenzij je een date heb, wekelijks baantjes gaat trekken of met een vriendin naar de sauna gaat, ziet niemand je harige benen, gezellige oksels en rijkelijk beboste vayaya. Maar nu is het zomer en dat betekent misschien wel dagelijks het mes oppakken.

De meeste vrouwen scheren onder de douche, omdat dat nu eenmaal het efficiëntst is. Maar toch kost het tijd. Tijd die allemaal af gaat van de tijd dat je in bed had kunnen liggen.

Tips bij het scheren

Gelukkig hebben we wat tips voor je, waarmee het hele proces gewoon wat sneller gaat. Geen dank.

Psst, sla deze tips op met Pinterest.

1. Gebruik altijd een scherp mesje

Met een bot mesje krijg je niet het resultaat wat je wilt. Het gevolg: je gaat je been nóg een keer scheren. Net zo lang tot alles glad is en je nergens meer een plukje verdwaalde stoppels ziet. Maar dat kost tijd. Daarom is het slim om altijd een scherp mesje te gebruiken.

Gemiddeld gaat een scheermesje een paar weken mee. Afhankelijk van hoe vaak je scheert natuurlijk. Wil je dat je mesje langer mee gaat? Zorg dan dat je ‘m goed droogt na gebruik. Scheelt je weer geld.

2. Gebruik een mesje met ingebouwd scheerschuim

Over mesjes gesproken, dit is écht een uitkomst. Je slaat namelijk gewoon eens stap over in het scheerproces.

3. Zoek een handige scheerpositie

Je kent het probleem misschien wel als je een kleine douche hebt. Je hebt je benen ingesmeerd met scheerschuim en pakt je mesje. Maar dan heb je niets om je been op te zetten. Als je voorover buigt spoelt de douche al het water weg. En als je dat wilt voorkomen moet je een of andere acrobatische pose aannemen. Niet handig. En niet efficient.

Bespaar jezelf tijd en bovenal de struggle. Neem bijvoorbeeld een douchekrukje, waar je je voet op kunt zetten voor de ideale scheerpositie. Gaat een stuk gemakkelijker.

4. Gebruik niet te veel scheerschuim

Gebruik niet te veel. Het is echt niet nodig. En je mesje zit binnen de kortste keren vol met schuim, waardoor het vaker nodig is om ‘m af te spoelen.

5. Plan je douchesessie

Wil je een haarmasker doen of je zilvershampoo even laten intrekken? Breng het dan voor je gaat scheren aan in je haar. Zo kan het intrekken, terwijl jij je scheert. Slim.

Nog wat handige scheertips: Bikinilijn scheren een ellendige opgave? Zo voorkom je dat je rode bultjes krijgt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scheerbeurt? Met deze tips gaat scheren een stuk sneller en efficiënter
Sluiten