Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 2 sep 2015

Schoenen die nét te klein zijn? Met deze 4 simpele stappen los je dat direct op

Je hebt de allermooiste schoenen gevonden die je ooit hebt gezien. Qua maat was je toch nog een beetje aan het twijfelen. Je normale maat zat een tikkeltje krap, terwijl een maat groter echt te groot was. Maar ach, ze zijn van leer, en je loopt schoenen altijd uit toch?! Tot je na dag één thuiskomt met blaren op je voeten en pijn aan je voeten. Prachtige schoenen, maar jij zag eruit als Bambi die net ter wereld kwam. En tot overmaat van ramp vroeg iedereen ook nog ‘heb je een blessure opgelopen‘?!. Het plan om de über fashionista te zijn vandaag is totaal in het water gevallen.

Iedere keer als je nu die schoenen in de kast ziet staan word je herinnert aan de pijn en durf je het niet aan. Eeuwig zonde. Gelukkig is er een nu een simpel trucje waarbij je schoenen binnen de kortste keren weer als gegoten zitten. Let op, dit trucje werkt alleen voor schoenen die van leer zijn gemaakt.

Stap 1: Zoek de ruimte

Trek je schoen aan, en bedenk hoeveel extra ruimte je nodig hebt. Is het een millimeter en kun je dat oplossen door één sok? Of heb je tien sokken over elkaar nodig?! Deze stap is heel belangrijk, je wil je schoen namelijk niet teveel uitrekken.

Stap 2: Geitenwollensokken zijn nu alles wat je wil

Trek nu sokken aan ter dikte van de ruimte die je wil creëren. Geitenwollensokken zijn hiervoor perfect. Nooit geweten waar die dingen goed voor waren? Now you do.

Stap 3: Nog één keer pijn lijden

Stop nu je voet met je sok(ken) in je schoen. Ja, dat voelt niet echt fijn. Het is even doorzetten want waarschijnlijk kost je dit moeite. Maar vergeet niet dat de aanhouder wint.

Stap 4: Heat it up

Zet nu de föhn erop en beweeg de föhn heen en weer voor een paar minuten. Laat je schoenen afkoelen met je voeten er nog in. En tada, je schoenen hebben nu de juiste maat. Geen blaren meer en pijn bij het lopen. Heerlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schoenen die nét te klein zijn? Met deze 4 simpele stappen los je dat direct op
Sluiten