Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 13 dec 2019

Met je schoonfamilie op vakantie? Zo maak je een goede indruk

Heeft je schoonfamilie je meegevraagd op vakantie? Lekker bezig meid, dit geeft namelijk aan dat ze jou écht als onderdeel van hun gezin zien. Gezellig allemaal maar je knijpt ’em ook wel een beetje want je wilt natuurlijk een goede indruk achterlaten.

Hoe graag je je schoonfamilie ook mag (of juist ook niet), een vakantie is toch écht even iets heftiger dan af en toe een etentje. Want na het diner zie je je schoonfamilie de volgende dag gewoon weer aan het ontbijt.

Met de schoonfamilie op vakantie

Meid, maak je niet te veel druk over de vakantie met je schoonfamilie. Met deze tips maak jij een goede indruk én kijk je met veel plezier terug op de vakantie.

1. Check even in bij je lover

Is het de eerste keer dat je op vakantie gaat met je schoonfamilie? Check eens in bij je lover over het reilen en zeilen in de familie. Bovendien is het ook een beetje afhankelijk van het type vakantie. Wintersport? Dan is de enige belangrijke vraag of jullie áltijd samen skiën of er ook wordt opgesplitst.

Op zomervakantie? Vraag eens naar de activiteiten (als die er zijn) of dat iedereen zijn eigen ding doet. Dan weet je alvast een beetje wat je kunt verwachten en dat is het halve werk.

2. Laat blijken dat je de uitnodiging waardeert

Is jouw schoonfamilie zo lief geweest op de vakantie voor je te betalen? Laat dan vooral blijken dat je dit waardeert. Je hoeft niet de hele trukendoos open te maken maar een simpel gebaar met een paar mooie woorden is al genoeg. Denk aan een mooi bos bloemen na de vakantie en een flesje wijn tijdens een etentje op vakantie. Dit zou jij toch ook super leuk vinden?

3. Go with the flow en pas je een beetje aan

Reizen kan altijd al een beetje stressvol zijn. Denk aan drukte op het vliegveld, lange files richting wintersport en andere hobbels op de weg. Maar laat je hierdoor niet leiden want niemand zit te wachten op een chagrijnige schoonouders (oeps!).

Ook kan het zo zijn dat de vakantie niet helemaal naar jouw zin gaat. Vervelend natuurlijk maar vergeet niet dat je te gast bent. Wil iedereen per se die wandeling door het oude stadje maken? Dan ga jij natuurlijk ook gezellig mee.

4. Wees behulpzaam voor je schoonfamilie

Iedereen houdt van behulpzame mensen niet waar? Help je schoonmoeder met koken, het maken van het ontbijt of andere wissewasjes. Gaan jullie skiën en ben je een ster in het uitstippelen van mooie routes? Neem gerust het voortouw een keer. Uiteraard is het niet zo dat je een soort van personal assistent moet spelen maar een beetje hulp hier en daar scoor je altijd punten mee.

5. Wees de leukste versie van jezelf

Een vakantie met de schoonfamilie is hét moment om jezelf te laten zien. Bovendien is het enorm vermoeiend om continu een act op te houden niet waar? Je schoonfamilie ziet dit ook als een mooi moment om jou (nog beter) te leren kennen. Wees daarom jezelf én dit keer ook de leukste versie van jezelf. Heb jij altijd een ochtendhumeur? Reageer dit lekker op je lover af maar niet aan het ontbijt bij je schoonfamilie.

Meer over (schoon)familie:

Elitedaily.com

Reageer op artikel:
Met je schoonfamilie op vakantie? Zo maak je een goede indruk
Sluiten