Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 11 juni 2019

5 redenen waarom je schoonmoeder als een tweede moeder voor je is

Je bent al tijden samen met je lover en daardoor heb je niet alleen je soulmate gevonden in het leven, maar er ook een hele familie bijgekregen. Die van jouw liefje. Je schoonmoeder heeft zelfs een speciaal plekje in jouw hart weten te veroveren en je kan je geen leven zonder haar voorstellen.

Eigenlijk is je schoonmoeder een beetje je tweede moeder geworden. Ze vindt het ontzettend fijn als jij bij haar over de vloer bent en je kunt uren met haar kletsen. Dit zijn de redenen waarom ze zo belangrijk voor je is.

1. Je beschouwt haar als familie

In al die jaren dat je haar nu kent ben je haar als je familie gaan beschouwen. Niet meer of minder dan je eigen familie en dat is toch wel iets heel bijzonders. Niks is fijner dan een tweede gezin erbij krijgen en in het speciaal je schoonmoeder is voor jou gewoon je tweede mamsie.

2. Ze beschouwt jou als haar eigen dochter

Andersom is jouw schoonmoeder jou ook als haar eigen dochter gaan beschouwen en dat is het grootste compliment dat je kunt krijgen. Het is altijd maar hopen op fijne schoonouders want dat weet je natuurlijk nooit van tevoren. Gelukkig zijn die horrorverhalen bij jou totaal niet van toepassing.

3. Ze is oprecht heel blij met jou

Jouw schoonmoeder is maar wat blij met jou. Je bent namelijk de partner van haar zoon of dochter en zij ziet dat je haar kind ontzettend gelukkig maakt. Alleen dat is een reden voor haar om jou volledig in haar armen te sluiten.

4. Ze wordt of is al de oma van jouw kids

Als jij gaat trouwen met de liefde van je leven zijn jij en je schoonmoeder nog lang niet van elkaar af. Als jij en je lover ook kids willen wordt zij de oma van jullie kroost en dat is iets heel bijzonders.

5. Ze is een zorgzame schoonmoeder

Net als jouw eigen moeder is de moeder van jouw partner ontzettend zorgzaam. Dat is een eigenschap die bij een lieve moeder hoort en daardoor beschouw je haar toch een beetje als je tweede mamsie. Ahhh.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom je schoonmoeder als een tweede moeder voor je is
Sluiten