Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 29 september 2017

Dit is waarom Schotland het mooiste land van de wereld is

De één is dol op de azuurblauwe zee van Griekenland, de ander houdt van de kleuren in India of je bent gek op de bergen in Zwitserland. Iedereen heeft zo z'n favoriete land. Maar uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen kozen voor Schotland. En dat vinden wij helemaal niet zo gek.

Het mooiste land is heel dichtbij

Schotland is misschien niet het eerste land (constituerend land met Engeland) waar je aan denkt als je gaat stemmen op het mooiste land van de wereld. Rough Guides was benieuwd en vroeg haar lezers om te stemmen. Daar kwam Schotland uit als absolute winnaar. En het is nog eens hartstikke dichtbij ook.

Schotland?! Jep, Schotland. En je kunt het niet ontkennen. Er zijn wilde stranden, prachtige rotsen en krakende kastelen. Het heeft de meest wonderbaarlijke landschappen en wij zochten de mooiste voor je op.

Edinburgh

Dit is de hoofdstad van Schotland en ligt aan de oostkust. Het oude historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er wordt elk jaar een groot evenement georganiseerd genaamd Edinburgh Festival waar veel mensen naartoe trekken. Verder heeft het een kasteel, een dierentuin, de National Galeries of Scotland en Greyfriars Bobby. Dat is een beeld van een hondje dat het graf van zijn baasje bewaakt.

Loch Ness

Dit komt je vast bekend voor, dankzij het monster dat ook wel “Nessie” wordt genoemd. Loch Ness is een groot meer in het noorden. Het water van het meer is er troebel door de grote hoeveelheden turf en veen. Het oude monster stamt uit 1934, maar zijn bestaan is nooit bewezen.

Glasgow

Dit is de grootste stad van Schotland en is een belangrijke handelsstad. Het is een jonge stad die de laatste tweehonderd jaar erg gegroeid is. Er zijn daarom weinig oude gebouwen te vinden. De Glasgow Cathedral is een uitzondering, deze stamt uit de dertiende eeuw. Verder vind je er het Clyde Auditorium, de botanische tuinen en de universiteit. Het is de enige stad in Schotland met een metronetwerk.

Isle of Skye

Het eiland Skye is het grootste en meest noordelijk gelegen eiland van de Binnen-Hebriden. Het wordt verbonden met het vaste land door de Skye Bridge. Belangrijke plaatsen op het eiland zijn Portree, Sconser, Broadford en Uig. Je kunt er de Dunvegan Castle bewonderen, dit is een prachtig Victoriaans kasteel. Verder vind je er heel mooie berglandschappen en kusten.

Ben Nevis

Ben Nevis is onderdeel van het Grampain gebergte en ligt op 1344 meter hoogte. Daarmee is dit het hoogste punt van het Verenigd Koninkrijk. Het plaatsje Fort William ligt aan de voet en is populair bij toeristen. Je kunt de berg beklimmen en wanneer je de top bereikt zul je alleen maar sneeuw zien. Als je helemaal een durfal bent dan kun je van de berg downhillen met je mountainbike.

The Jacobite Train

Neem de oude stoomtrein op de West Highlandline tussen de plaatsen Mallaig en Fort William. Deze treinreis behoort tot de allermooiste van de wereld. In de zomer rijdt hij twee keer per dag en in de andere maanden een keer per dag. Deze trein is wereldberoemd geworden door de Harry Potter films. Je weet wel: de Zweinsteinexpres.

Aberdeen

Deze stad ligt in het noordoosten en heeft twee grote universiteiten. Het is een belangrijke verkeersader in Schotland omdat het een goed te bereiken stad is vanuit de rest van het gebied. Vanuit Aberdeen kun je doorreizen naar de prachtige Orkney-eilanden of de Shetlandeilanden.

National Galleries of Scotland

Een samenwerking tussen vijf verschillende musea en galeries in Edinburgh. Je vindt de drie verschillende panden in de Schotse hoofdstad en je vindt er de grootste namen uit de wereldwijde kunstgeschiedenis. Zeker een bezoekje waard.

Ook fantastisch: Bucketlist: Kopenhagen is een stad naar je hart

Reageer op artikel:
Dit is waarom Schotland het mooiste land van de wereld is
Sluiten