Iel! Woon je in Leiden, Groningen of Utrecht? Dan loop je een hoog risico op schurft

Één van je ergste nachtmerries… schurft. Het woord alleen al klinkt vies, laat staan dat je het zelf hebt. Als je in Leiden, Groningen of Utrecht woont kun je maar beter extra alert zijn. Daar is onder studenten een heuse schurftuitbraak gaande. Brrr.

Als je onlangs nog een leuk nachtelijk pleziertje hebt beleefd met een leuke student uit Leiden, kun je maar beter even langs de GGD gaan om te checken of je geen schurft hebt. Het heerst. Yak.

Schurftuitbraak onder studenten

Er wordt natuurlijk nog wel eens een nachtje in elkaars bed geslapen na een avondje in de kroeg, met als gevolg een schurftuitbraak. Een schurftmijt heeft een kwartiertje nodig om van het ene naar het andere lichaam over te stappen, dus tenzij hij té snel klaar komt, heb je een probleem.

Schurftmijten leven graag in studentenhuizen, daar wonen veel mensen bij elkaar in een viezig huis. Schurftmijten lopen niet alleen over tijdens de daad, maar ook als jij en je huisgenoot op de bank een filmpje liggen te kijken.

Wat kun je eraan doen?

GGD merkte een opvallende stijging van studenten met schurft op en daaruit blijkt dat dit het vaakst voorkomt in Leiden, Groningen en Utrecht. En dat terwijl schurft een ziekte is die je super makkelijk kunt voorkomen. Gewoon je bedje verschonen, douchen en je kleding wassen.

Toch schurft in jullie studentenhuis? Dan zit er niks anders op dan een gigantische schoonmaak te organiseren. Was jullie kleren, stap allemaal onder de douche en behandel je huid met schurft crème. Succes.

Reageer op artikel:
Iel! Woon je in Leiden, Groningen of Utrecht? Dan loop je een hoog risico op schurft
Sluiten