Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 21 sep 2018

Geen zin om te sporten? Rode wijn blijkt ook goed voor je spieren

Over het algemeen vinden we het veel leuker om in onze vrije tijd wijn te drinken dan ons in het zweet te werken in de sportschool. Ben jij nou het type dat niet zonder wijn kan maar een goed lichaam net zo belangrijk vindt? Dan wordt het tijd, als je dat nog niet deed, om meer rode wijn in te slaan.

Het stofje resveratrol

Volgens een studie over de gezondheidsvoordelen van resveratrol, een stof die in rode wijn is gevonden, kan rode wijn nog wel eens wat voordelen hebben voor je lichaam. Uiteraard was het wel al bekend dat rode wijn goed was voor je hart maar het was nog niet bekend dat het ook het effect heeft wat sporten ook op je lichaam heeft.

Volgens onderzoekers van de Canadese University of Alberta, zorgt het stofje resveratrol, wat in rode wijn zit, voor een verbinding tussen je hartslag en je spieren. Hierdoor versterken je spieren zonder echte fysieke bewegingen.

‘Ik denk dat resveratrol vooral kan helpen bij patiënten die graag een vorm van sporten willen doen, maar daar niet fysiek toe in staat zijn. Reservatrol kan daarnaast ook als ondersteuning dienen bij de geringe beweging die sommige mensen hebben’. Kortom, ook effectief bij luie mensen, steek die maar in je pocket.

Eén ding is zeker: we hoeven ons nooit meer schuldig te voelen over dat glas rode wijn. Daarnaast kan je dezelfde voordelige stof ook vinden in pistachenoten en druiven. Ook best lekker als snack bij je rode wijn, dubbel genieten én wie weet met resultaat. Maar pas op, alles met mate.

Meer weten over sport? Resport houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Geen zin om te sporten? Rode wijn blijkt ook goed voor je spieren
Sluiten