Score! Avondmensen blijken slimmer én ze verdienen meer geld

Ben je nog wakker en nog lang niet van plan te gaan slapen? Of misschien ben je het wel van plan, om vroeg naar bed te gaan, maar lukt het je iedere keer weer niet. Nou, dan hebben we goed nieuws voor je, nachtvlinder. Het betekent namelijk dat je slim bent én meer geld verdient.

Succesvolle mensen als Anna Wintour – de opperbaas van de Amerikaanse Vogue – mogen dan om vijf uur ’s ochtends opstaan om te gaan tennissen en de wereld een stapje voor te zijn. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat juist mensen die laat gaan slapen winnen in het leven.

Mensen die graag lang opblijven, slimmer zijn dan de mensen die graag vroeg onder de wol kruipen voor hun schoonheidsslaapje.

Hoera voor de nachtbrakers

Onderzoekers bekeken de resultaten van honderd studenten van de Universiteit van Madrid. Het bleek dat hoe later de studenten naar bed gingen, hoe hoger hun iq en hoe beter ze waren in redeneren.

Het nog betere nieuws hiervan is dat inductief redeneren is gekoppeld aan innovatief denken, wat weer nodig is bij prestigieuze beroepen. En aan die beroepen zit vaak weer een hoger inkomen verbonden.

Professor Jim Horne, van Loughborough University, zegt tegen de Britse krant the Independent dat hoe laat je gaat slapen ook verband houdt met je persoonlijkheid. ‘Avondmensen zijn meer sociale mensen, die graag met andere mensen zijn. Creatieve types, schrijvers, kunstenaars, Zij zijn bijvoorbeeld goed in cryptogrammen. Ochtendmensen zijn beter in logisch nadenken en bijvoorbeeld accountant zijn.’

Ga je graag laat naar bed, dan is dat dus helemaal niet erg. Alleen een beetje jammer dat de rest van de samenleving wel wil dat je weer vroeg opstaat…

LEES OOK: Terrasjesweer: Zo train je je wilskracht en maak je gezonde keuzes

Reageer op artikel:
Score! Avondmensen blijken slimmer én ze verdienen meer geld
Sluiten