Score! Mensen die snoozen zijn creatiever

Al jarenlang verdedig jij jezelf als het aankomt op snoozen. Want de hele wereld wil je graag vertellen hoe slecht het voor je is. En dat je er alleen maar vermoeider van wordt, in plaats van uitgeruster. Maar goed nieuws: mensen die verslaafd zijn aan snoozen zijn namelijk creatiever.

Standaard zet je je wekker een uur voordat je ook maar van plan bent om op te gaan staan. Je wilt immers wel genoeg tijd hebben om te snoozen. Zonder snoozen ben je gewoon niet wakker te krijgen. Al stiekem ben je een beetje jaloers op mensen die zodra de wekker af gaat – hun eerste wekker – naast hun bed staan te springen.

Maar wees niet meer jaloers. Want volgens de wetenschap is snoozen gelinkt aan creativiteit.

Het zit zo

De meeste mensen houden een 24-uurs ritme aan. Maar research heeft aangetoond dat als je hier van af wilt wijken, je meer dan gewoon lui bent. Wanneer je besluit dat je nog een beetje extra slaap nodig hebt, dan wijk je af van de ‘norm’.

Maar dat betekent ook dat je out of the box denkt en creatiever bent. En dat je je eigen keuzes maakt. Je wijkt immers af van wat normaal is.

In je slaap los je problemen op

Creativiteit is dat je kunt nadenken buiten de gebaande paden. En dat is precies wat je doet als je iedere dag op de snoozeknop drukt.

Als je vroeg op staat ben je de wereld misschien een stapje voor. Maar als je verslaafd bent aan snoozen, dan heb je die extra tijd helemaal niet nodig. Jij bent immers zo creatief dat je toch wel wint van de early birds.

En tja, het gezegde is niet voor niets ‘slaap er nog een nachtje over’, als je een probleem wilt oplossen of tot een creatieve gedachte wilt komen. Even blijven liggen nadat je dit artikel hebt gelezen kan in ieder geval geen kwaad.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Bewezen: vakantie is het beste wat je kunt doen voor je lichaam

Reageer op artikel:
Score! Mensen die snoozen zijn creatiever
Sluiten