Redactie
Redactie Life 25 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

La Casa de Papel seizoen 5: Netflix onthult releasedatum en trailer

La Casa de Papel is een van de beste Spaanse series op Netflix. De serie laat ons regelmatig op het puntje van onze stoel zitten en sinds het einde van seizoen 4 kunnen we niet wachten op een vervolg. Goed nieuws: het vijfde en tevens laatste seizoen van La Casa de Papel is onderweg. Netflix maakt de releasedatum van seizoen 5 bekend en deelt ook direct een trailer.

Opmerkelijk genoeg kiest de streamingdienst ditmaal voor een iets ander uitzendschema dan je gewend bent.

La Casa de Papel: seizoen 5

Het vijfde seizoen van La Casa de Papel wordt namelijk in tweeën gehakt. Netflix gaat de tien nieuwe afleveringen dus niet in één keer online zetten. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen moeten de fans het doen met twee setjes van vijf afleveringen. Gelukkig zit er niet al te veel tijd tussen het eerste deel en tweede deel van seizoen vijf.

De eerste afleveringen van La Casa de Papel seizoen vijf zullen vanaf 3 september beschikbaar zijn. Vervolgens moet je drie maanden geduldig wachten. Het absolute slot van de populaire Spaanstalige Netflix Original verschijnt namelijk op 3 december 2021. Waarom er ditmaal gekozen is voor een gesplitste release van het seizoen, legt de maker graag uit.

Moord op Ibiza: nieuwe serie van La Casa de Papel-bedenker nu op Netflix

Volgens Álex Pina bestaat het vijfde en laatste seizoen ook qua verhaal uit twee delen. We beginnen met de afwikkeling van het doldwaze avontuur dat in seizoen drie begonnen is. De gemaskerde rovers zitten nog steeds in de Spaanse Bank, maar het explosieve einde van deze overval komt steeds dichterbij. In de eerste vijf afleveringen krijgen we, zoals Pina het zegt, de sensatie van een seizoensfinale.

Einde La Casa de Papel

Vanaf het moment dat de overval op de Spaanse Bank is afgerond, begint de afwikkeling van de Netflix-serie als geheel. De hoofdpersoon hebben in de afgelopen vier en een half seizoen een hoop meegemaakt. Daarom wordt in het tweede deel van het vijfde seizoen van La Casa de Papel de focus gelegd op de emoties van alle karakters. Pina belooft een sentimentele reis die ons rechtstreeks verbindt met hun vertrek.

Voordat dit zover is, moeten de populaire rovers nog wel eerst even ontsnappen uit de Spaanse Bank. Door alle ellende uit het vierde seizoen belooft dat een helse opgave te worden, vooral omdat het leger zich inmiddels gemeld heeft. De Professor, Tokyo, Denver, Rio en alle anderen staan voor de grootste uitdaging tot nu toe.