Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Love 15 mrt 2019

Droom jij weleens over seks met een ander tijdens je relatie? Dit is wat het betekent

Je wordt wakker en je bent boos op je lover. Hoe durft je partner seks te hebben met een ander in jouw droom? Herkenbaar toch? Wij hebben vier scenario’s van verschillende dromen over seks waar een betekenis achterzit voor je uitgelegd.

Gek genoeg hebben we allemaal wel eens zo’n droom over seks, of nou ja… dat is helemaal niet zo gek dus. Daarom leggen psychologen Phyllis Koch-Sheras en Peter Sheras uit wat ze precies betekenen en waarom je ze droomt.

Je hebt seks met iemand anders dan je partner

Oee hallo jij’, denk je in je droom wanneer je iemand tegenkomt waar je je seksueel tot aan voelt getrokken. Van het één komt het ander en jullie hebben stiekem seks op de bank van zijn of haar appartement. Totdat je je ogen opent en wakker wordt, terwijl je partner naast je ligt.

Mensen met deze dromen zijn vaak al langer samen met dezelfde persoon. Wanneer jij dit of een soort gelijke droom hebt gehad, betekent het dat je een stuk assertiever was voordat je in deze relatie zat. Ook kan het inzicht geven dat de seks op een laag vuurtje staat en dat het weleens betere hoogtepunten heeft gekend. Tijd om het weer leuk te maken, dus.

Je partner heeft seks met iemand anders dan jij

Oh nee, je partner gaat er in je droom vandoor met iemand anders en je betrapt hem of haar erop. Je grootste nachtmerrie. Vaak komt het voor dat mensen die dit dromen onbewust voelen dat er iets niet helemaal goed zit in de relatie of dat je ergens onzeker over bent. Misschien tijd om jezelf af te vragen wat er niet goed is en hoe je dit kan oplossen?

Je ervaart intense passie

Oké, oké, je staat van jezelf te kijken wanneer je wakker wordt. In je droom heb je je opeens in de gekste posities gewrongen, maar ook intens genoten van de seks die je had met je partner.

Je weet dat het een droom is, maar je bent behoorlijk in de war over het feit dat je dingen deed die je eigenlijk in het echte leven niet zo snel zou doen of naar zou vragen.

Dit kan zeggen dat jij vaak binnen de lijntjes kleurt en daar graag eens buiten zou willen gaan. Je staat open voor nieuwe en spannende ervaringen. Ga met je partner experimenteren dus om opzoek te gaan naar die ultieme passie.

Je doet kinky dingen

Je droomt dat je opeens de meest gekke speeltjes hebt uit een seksshop. Of dat je opeens werkt bij een escortbureau en seks hebt met vreemden en je geniet er ook van.

Het betekent niet dat je gelijk een carrièreswitch moet ondergaan, maar dit soort dromen geven je fantasie wel een oppepper. Je huidige seksleven is waarschijnlijk een beetje ingedut en je bent op zoek naar iets opwindends of veelzijdig. (Zie ook > 6 x spannende seksspelletjes om samen met je partner te doen)

Eigenlijk ben je dus helemaal niet zo gek als je één van deze dromen droomt en vanaf nu weet je dus ook wat het betekent.

Reageer op artikel:
Droom jij weleens over seks met een ander tijdens je relatie? Dit is wat het betekent
Sluiten