Redactie
Redactie Love 16 jul 2020

Kruip maar onder die lakens! Dit is hoevaak je seks moet hebben om gezond te blijven

We doen van alles om gezond te blijven. We doen zo nu en dan een juice cleanse, duiken met de meiden de sportschool in en proberen niet al te vaak bij McDonald’s te eten. Toch is er nog een ding dat we nodig hebben om gezond te blijven: seks. Vraag jij je af hoevaak je een onder de lakens moet kruipen met je (bed)partner om gezond te blijven? Wij vertellen het je.

Dat het hebben van sexy time je gezondheid stimuleert is bewezen. Maar geen paniek, als het al een tijdje behoorlijk stil is daarbeneden betekent dat niet dat je ongezond bent.

Seks om gezond te blijven

Nu hebben we natuurlijk seks om hele andere redenen dan ‘het is gezond’, maar het is toch mooi meegenomen. Die behoeftes heb je natuurlijk ook niet voor niets, je lichaam vraagt om die intimiteit.

Aan de Harvard Medical School in Amerika werd onderzoek gedaan naar hoe vaak je seks nodig hebt om je gezondheid te blijven stimuleren. Het hebben van seks zorgt ervoor dat je immuunsysteem een boost krijgt en je metabolisme op gang komt. Als je regelmatig seks hebt vermindert dit de kans op hartaanvallen. Nog een reden om vanavond wat sexy time met je lover door te brengen.

Hoevaak seks hebben voor je gezondheid?

Uit een ander onderzoek bleek dat mannen die één of minder keer per maand seks hebben zo’n vijftig procent (!) meer kans hebben op hartziekten, in tegenstelling tot mannen die twee keer per week seks hebben. Twee keer per week it is. 

Niet alleen lichamelijk ga je erop vooruit, maar ook mentaal. Zo worden zowel mannen als vrouwen verbaal een stuk sterker als ze regelmatig seks hebben én ze onthouden meer. Dus heb jij binnenkort een belangrijke presentatie? Kruip dan nog even onder de lakens met je lief.

Heb jij niemand om het bed mee te delen? Geen paniek, hier lees je hoe jij jezelf naar dat hoogtepunt brengt.

Lees ook: Doei sportschool! Dit is hoeveel calorieën je verbrandt tijdens de seks

Reageer op artikel:
Kruip maar onder die lakens! Dit is hoevaak je seks moet hebben om gezond te blijven
Sluiten